Sluttspill mot Halden – Bergen

Sluttspill mot Halden

Da er vi endelig klare for å ta fatt på de aller viktigste kampene denne sesongen. Det er nå tingene skal avgjøres, og vi er med både i sluttspillet, og ikke minst i Europacupen.

Denne uken venter altså de to første kvartfinalene i sluttspillet mot Halden. Det blir i utgangspunktet sett på som en åpen kvartfinale serie mellom lagene som endte på like mange poeng i Grundigligaen. Vi har dog hatt ekstremt bra tak på Halden og vunnet samtlige av de fem møtene lagene i mellom denne og forrige sesong. I tillegg har vi fordelen av å spille den tredje avgjørende kvartfinalen på hjemmebane, om lagene skulle stå med hver sin seier denne uken.

Det gikk i ett for oss med serie- og europacup hele veien som gjorde at vi holdt i gang også gjennom hele påsken. Når har vi hatt en roligere periode i forhold til kampbelastning og vi merker at spillerne virker sultne etter å dra i gang med sluttspillet, og ikke minst semifinalen i Challenge cup, som venter neste helg. Dersom vi skulle ta oss videre både fra sluttspillet og til selve e-cupfinalen venter det tøffe kamper to dager i uken til langt ut i mai. Vi kikker dog bare frem til de to første oppgjørene mot Halden, så får vi gjøre opp status etter disse kampene i forhold til hvordan troppen ser ut. Vi har med tanke på skadene til Ungesson og Sandberg gått rundt på få bakspillere, men det har også skapt en bra offensiv kjemi og ro på dem som har stått med stort ansvar.

Halden har imponert mange denne sesongen. I likhet med oss etter jul har de stått med en liten stamme som har spilt mye. De kommer med bra fysikk, står bra i sitt forsvar og er etter av de bedre kontringslagene i ligaen. I tillegg har de en nøkkelspiller i Victor Skillhammer som har levert en imponerende sesong. Vi forventer også at de kommer med sin største stjerne, Rasmus Carlsen tilbake fra skade. Vi kommer til å få nok å jobbe med, men føler oss mer enn klare til å kjempe om avansementet. Vi har et mentalt overtak på dem om tingene står og vipper, vi har dradd i land mange jevne kamper mot nettopp Halden. For oss blir det også veldig bra å få to eller tre knalltøffe kamper før vi skal til Lisboa for å forberede oss til møte med Benfica. Uansett er vårt mål å kjempe på begge fronter så lenge vi kan de kommende ukene.

Vår lovende unggutt Sindre Heldal er ute noen dager til med sin overtråkk, men ellers har vi samtlige klare til dyst bortsett fra de to langtids skadde. Det venter noen intense og tøffe kamper, og vi håper selvsagt at mange tar turen til hallen i morgen (torsdag). Det gjelder å bygge opp interessen slik at vi kan få skikkelig trøkk når den siste av de to semifinalene mot Benfica skal spilles 30. april. Vi gleder oss til å spille de viktige kampene tilslutt i sesongen.