Åpnet med seier – Bergen

Åpnet med seier

FyllingenBergen åpnet kvartfinale serien på beste måte etter at Halden ble satt på plass med 32-27. Søndag venter returoppgjør på bortebane.

FyllingenBergen spilte en veldig solid 1. omgang torsdag kveld. Laget var klare fra start og tok raskt kontroll på oppgjøret. Gjennom bra forsvarsspill og ekstrem fart i kontraspillet løp man regelrett over Halden de første 20 minuttene. På stillingen 16- 8 stoppet det imidlertid opp med uttellingen og gjestene kunne redusere til 16-11 like før hvilen. Etter pause økte ledelsen til 19-12 før laget kom inn i en svak periode. Gjestene kom helt opp på 21-20 før vi svarte med fem strake mål og kampen virket avgjort på 26-20. Resten ble en transportetappe frem til seier 32-27.

Vidar Gjesdal var fornøyd med å starte med seier:

«Skal vi nå langt i sluttspillet må vi vinne alle våre kamper på hjemmebane, så enkelt er det. Nå har vi satt oss i god situasjon i forhold til våre sjanser. Først med at vi klarte å skaffe oss hjemmebane fordel ved eventuell tredje kamp gjennom seriespillet, og nå med at vi starter med seier. Vi spiller ingen fantastisk kamp og det svinger altfor mye underveis i oppgjøret. Vi er veldig solide frem til drøye 20 minutter er spilt, da lykkes vi med mye av det vi snakket om på forhånd. Kompakt forsvar og at vi straffer Halden med vårt ankomstspill. Vi laget altså 11 av våre 13 første mål i den fasen, det er rett og slett strålende. Dessverre faller vi helt fra i den fasen de siste 45 minuttene. Vi orker ikke holde trykket på dem, men det tror jeg skal bli bedre når vi har fått en kamp i kroppen. I tillegg er spillet vårt offensivt ikke på det nivået vi ønsker. Det skal og må bli mye bedre frem til søndagens kamp, det kjennes bra at vi har en del å gå på i den fasen».

Halden kom tett på i midten av den siste omgangen.

«Da er det gledelig at vi svarer på dem direkte. Vi var sløve defensivt hele veien etter pause, og gir dem for mange enkle mål der vi vet de er farlige. Jeg tror vi skal være bedre med en kamp i kroppen, det er en stund siden var var i aksjon sist. Det må vi også være, for vi møter garantert et langt tøffere Halden mannskap på deres hjemmebane søndag. Målet vårt er selvsagt å dra dit for å avgjøre på direkten. Vi har slått dem tre ganger i deres hall på rad og vet vi kan vinne der igjen. Samtidig kreves det en jevnere og bedre prestasjon av oss om vi skal få det til».

Returoppgjøret spilles forøvrig søndag kl 17.00 i Remmenhallen.