3. kvartfinale mot Halden – Bergen

3. kvartfinale mot Halden

Etter vår seier 32-27 hjemme sist torsdag klarte vi ikke å avgjøre duellen om semifinalebilletten i returen. Halden vant en tett og fysisk kamp som var jevn hele veien, med unntak av åpningen på oppgjøret. Dermed er det duket for en tredje og avgjørende kamp.

Vi kom ekstremt dårlig i gang i gårsdagens oppgjør. Det ble gjort tekniske feil i nesten hvert eneste angrep som hjemmelaget straffet oss på og var foran 8-3 på det meste. Vi jobbet oss imidlertid fint tilbake i oppgjøret og til pause var vi faktisk foran med 13-12. Etter hvilen blir det jevnspilt, men bortsett fra starten av omgangen har hjemmelaget et lite grep på oss. Det står og vipper på 21-21, men da sikrer Halden seg det lille grepet som gjorde at de kunne dra hjem seieren med minste margin. Det er små marginer, men lite å si på at de tar denne kampen. Kanskje manglet vi det siste lille i dag når vi visste at det uansett var en mulighet igjen på hjemmebane. Men det er ikke lett å slå Halden i deres egen hule, det er sjelden de taper i den hallen. Det er et tungt lag å møte, det kommer mye fysikk mot oss hele tiden og det skal vi være forberedt på også i den tredje kampen. Lagene kjenner hverandre ekstremt godt, så det blir litt å treffe riktig på vårt eget nivå hvis vi skal ta oss videre til semifinalen.

Selv om kampene kommer tett tror jeg vi skal håndtere den situasjonen bra. Det er ingen spillere som har pådratt seg ytterligere skader, vi er klare for å legge ned den jobben som kreves. Det er dette som er gøy med sluttspill, vi får møte samme motstander tre ganger på en uke og det er små taktiske biter vi skal få på plass mellom oppgjørene. Men til syvende og sist handler til om å legge ned en vanvittig jobb i den avgjørende kampen. Det kommer nok til å smelle en del mer i duellene enn i den første kampen. Dette gleder vi oss til og håper mange blir med og støtter oss i kampen som vil avgjøre alt om vi skal videre til semifinalen eller ikke. Torsdag reiser vi for øvrig til Lisboa for å forberede oss til lørdagens semifinale mot Benfica. Så vi har mye å se frem til denne uken.