Tøft i Lisboa – Bergen

Tøft i Lisboa

FyllingenBergen fikk store problemer i den første semifinalen på bortebane mot et solid hjemmelag i form av Benfica.

Benfica tok fatt i oppgjøret fra start og vi var konstant på etterskudd i duellene. Hjemmelaget kjørte på det første kvarteret og var foran 11-4 på det meste. Vi klarte å justere oss litt og holdt avstanden inn til pause på 16-9. Etter hvilen holdt avstanden seg på 6-7 en god stund, før hjemmelaget igjen kjørte fra våre gutter. De ga seg ikke før det sto hele 35-22 på tavlen og dermed har vi et nærmest umulig utgangspunkt foran returoppgjøret i Framohallen.

Vidar Gjesdal var veldig skuffet over prestasjonen og resultatet av oppgjøret:

«Det er en kombinasjon av at vi møter et godt lag og at vi ikke presterer slik vi skal gjøre i en slik kamp. Det ble litt juniorer mot seniorer og vi er ikke villig til å gå nok i «krigen» som kreves i denne type kamper. Dette er noe vi må lære av, men akkurat nå er det utrolig skuffende. Vi møtte et hjemmelag full av selvtillit etter solid spill i det hjemlige sluttspillet der de nylig slo ut Porto med 3-1 i kamper. Når vi vet at Porto har tatt 14 poeng i Champions League denne sesongen er det ikke vanskelig å skjønne at vi sto foran et voksen oppgave. Men som sagt løste vi det på ingen måte dette slik vi burde. Jeg håper bare vi tar med oss noe om hva som kreves internasjonalt hvis vi skal henge med. Det å utnytte fysikken, ta duellene hver eneste gang og være villig til å ofre alt. Vi nøler og virker litt utilpass og da blir man raskt avslørt på slikt nivå».

«Vi har hatt et stort mål om å gå hele veien i Challenge-cup, men aller viktigst er selvsagt at vi kommer oss ut og skaffer oss denne type erfaringer. Det å få nok slike opplevelser gir oss større muligheter til å utvikle oss i fremtiden. Når det er sagt skal vi gjøre det vi kan for å rette opp deler av dette i returoppgjøret til helgen. Det blir selvsagt vanskelig å hente 13 mål på en slik motstander, men vi må uansett gå inn til den kampen med full kraft. Vi skal uansett avslutte med stil å sørge for å gi publikum en god opplevelse på lørdag kveld».

Kampen på lørdag spilles kl 20:45 i Framohallen.