Fyllingenspillere til EM – Bergen

Fyllingenspillere til EM

To norske yngrelandslag skal spille EM denne sommeren. Vi har med en spiller i hver tropp som skal kjempe om internasjonale medaljer.

Sindre Heldal (bildet) og nykommer Marius Galta Ferkingstad er FyllingenBergens representanter for henholdsvis U-18 og U-20 landslaget. Det yngste laget skal til Kroatia der laget møter Spania, Frankrike og Sveits i det innledende gruppespillet. Kampene spilles i Zagreb der åpningskampen først er 11. august. Det eldste laget skal spille sitt mesterskap i Danmark der vertsnasjonen, sammen med Nederland og Makedonia venter i gruppespillet. Det er første gang på svært lang tid at et juniormesterskap på guttesiden spilles i Skandinavia. Mesterskapet innledes 28. juli mot Makedonia.

Vidar Gjesdal gleder seg over at klubben har spillere med i begge troppene.

«Det er viktig for oss at vi produserer spillere som får denne typen erfaring. Marius har jo enda ikke debutert for oss og Sindre kom hit for en sesong tilbake, så foreløpig har vi ikke så mye å skryte av. Målet er helt klart på sikt å øke kvoten av lokale innslag i disse troppene, men det er en lang vei å gå før vi er der vi ønsker å være. Men vi har mange spennende ting på gang for våre unge spillere, det handler mye om å legge forholdene tilrette for at de kan trene mye og med kvalitet. Den kulturen skal vi få på plass og med ny 2. divisjon ser vi også muligheten til at spillerne får en god arena til å utvikle seg på i forhold til tøffere matching».

Han tror de norske lagene kan markere seg i sommerens mesterskap.

«Jeg kjenner ikke så godt til hvor U-18 laget står i forhold til dette nivået. Men de har vist en del bra resultater og med tanke på at vi stadig nærmer oss internasjonalt på hele herresiden er mulighetene helt sikkert gode. Sindre har vært stabil i denne troppen en god stund og jeg håper han viser seg frem på beste måte i EM. Han har fått prøve seg noen få ganger hos oss til tross for sin svært unge alder. Fortsetter utviklingen vil han garantert få mer tid kommende sesong. Inntil det er denne type erfaring og matching veldig viktig for han, og vil kunne løfte ham ytterligere fremover».

«U-20 landslaget vårt holder svært høyt nivå. Det er ikke umulig at de kan hente hjem Norges første medalje i et internasjonalt mesterskap på yngresiden. Troppen består av spillere som til tross for sin unge alder har hatt stort ansvar for flere topplag i Grundigligaen sist sesong. Laget spilte uavgjort mot en av de store favorittene, Danmark i sin siste oppkjøringskamp før mesterskapet. Der spilte ikke Marius på grunn av en skade som skjedde i forkant på den samlingen. Det er snakk om en strekkskade, men vi krysser fingrene for at han blir klar i løpet av de dagene som gjenstår før mesterskapet blåses i gang. Han har hatt en markant rolle i laget i begge ender av banen og blir garantert en spennende spiller å følge med i Framohallen når vi kommer til sesongstart».

FyllingenBergen ønsker Sindre, Marius og deres lag lykke til med EM!