Positiv helg – Bergen

Positiv helg

FyllingenBergen dro hjem med bra opplevelse og fikk mange gode svar etter helgens turnering i Tønsberg. Laget endte tilslutt på 3. plass i turneringen.

Den tradisjonelle turneringen i Tønsberg startet med seier 23-20 mot Bækkelaget.

Vidar Gjesdal kommenterer den kampen slik:

«Bækkelaget kommer til å bli utrolig sterke kommende sesong. Mot oss manglet de flere sentrale spillere, så vi skal ikke vektlegge det resultatet i det hele tatt. Det var vår første kamp, men jeg synes allerede der at vi så mange fine tendenser i spillet vårt. Vi ønsker å spille et mer tålmodig spill offensivt denne sesongen og denne kampen viste at vi er på rett vei. Spesielt var vi farlige i det brede spillet og fikk mange avslutninger ute på kantene våre».

Lørdag var det 1. divisjonslaget Sandefjord som sto på motsatt banehalvdel, en kamp vi vant 23-22.

«Det var den svakeste kampen vår denne helgen. Vi styrte den riktignok ganske greit, men slurvet ekstremt mye når vi kom noen mål foran. Men den var viktig at vi vant slik at vi fikk to tøffe kamper på søndagen. Vi har ikke så mange kamper mot elitemotstand før seriestart, så vi trenger de tøffe kampene vi kan få».

Søndag morgen var det semifinale mot Lugi, et lag fra den svenske eliteserien. Vi tapte en jevn kamp 26-24.

«En veldig positiv kamp fra vår side mot en fysisk tøff motstander. Vi tok tak i oppgjøret fra start og var foran 10-5 på det meste. Synes vi sto solid bakover og vår nykommer Kristijan Jurisic sto godt bakerst. Vi hadde både Jostein Epland og Marius Ferkingstad ute og spilte med tre høyrehendte bakspillere hele kampen. Det løste vi godt og spesielt relasjonene med Mario Matic og Julius Andersson er spennende. Vi ser at Mario tilfører oss det vi trenger mer av i det offensive spillet. Han er kreativ og dyktig til å treffe riktige beslutninger, han har rett og slett vært god i alle kampene han har spilt. Vi fører kampen lenge og den står egentlig og vipper hele veien inn».

I kampen om 3. plassen møtte vi fjorårets seriemestere, Arendal. De ble slått hele 29-22.

«Den siste kampen i en slik oppkjøringsturnering er alltid litt spesiell. Begge lag mangler litt folk, men jeg er meget fornøyd med hvordan vi sto distansen. Vi hadde masse krefter igjen og regelrett løp over Arendal. Vi var foran 22-12 på det meste og hadde full kontroll på kampen. Vårt aggressive 6:0 forsvar ble bedre og bedre utover i turneringen og er noe som vi skal jobbe enda mer med å utvikle. Det var den første kampen vi brukte Marius Ferkingstad og han sammen med Joakim Stenqvist blir et spennende par i midtforsvaret når vi får enda mer tid på oss».

«Generelt er vi fornøyd med hvordan vi fremsto denne helgen, uten at vi skal legge for mye vekt på resultatene. Men vi har uansett fått noen svar på at vi har kvaliteter som skal rekke en bit også denne sesongen. Denne uken skal vi ha vår første obligatoriske kamp når vi drar til Arna for å møte Bjørnar i 2. runde NM. På lørdag tar vi  imot Haugaland til en treningskamp hjemme i Framohallen. Vi gleder oss til fortsettelsen og skal jobbe hardt med å være helt klare til seriestarten mot Bodø».