FyllingenBergen-Bodø 1.sept – Bergen

FyllingenBergen-Bodø 1.sept

ETT SKRITT TILBAKE – TO FREM?

FyllingenBergen er stolte av å levere to nye spillere ut i profesjonell håndball. Eivind Tangen og Lars Eggen Rismark har forlatt oss til fordel for dansk topphåndball. I tillegg har vår fantastiske linjespiller gjennom mange sesonger, Andreas Gjeitrem lagt skoene sine på hyllen. For godt kan det se ut som. Dermed var det store hull som skulle fylles når vi jobbet med stallen for kommende sesong. Med begrenset budsjett synes jeg likevel vi kan være stolte av spillerne som er kommet inn. Kristijan Jurisic (målvakt) har stått sammen med Lars på rekruttlandslaget. Han er langt yngre (født 95), men er en spennende type som vi tror har gode muligheter å fylle rommet etter Lars. Kanskje er han også en type som gjennom en reise i FyllingenBergen kan ta steget ut i større liga. Mario Matic har virkelig vært en åpenbaring for oss i oppkjøringen. Jeg tror publikum kommer til å sette pris på Mario. Han gjør det ekstra, det uventede og tilfører masse kreativitet i angrepsspillet. Når han ikke lykkes virker det ofte nonsjalant, så han kan sikkert sette noen grå hår i oss på benken og dere på tribunen. Men summen kommer til å bli bra, Matic kommer til å levere for oss. Til sist har vi fått en enda yngre linjespiller som skal erstatte Andreas. Marius Galta Ferkingstad (født 96) er fast i U-20 landslaget og virkelig spennende for fremtiden. Han har utviklet en strålende fysikk og blir viktig direkte i vårt forsvar. I tillegg er han hurtig opp i kontrafasen og blir et sterkt våpen for oss der. Offensivt er jeg også sikker på han skal vokse inn i rollen. Han kommer til å bli veldig god, det hersker det ingen tvil om. Dessverre kom han skadet til oss i sommer etter EM. Han har derfor  begrenset med trening bak seg sammen med oss. Kanskje ser vi han på banen mot Bodø, vi håper at han skal bli klar, i det minste i noen perioder av oppgjøret.

Når jeg sier ett skritt tilbake og to frem, så mener jeg det. På kort sikt må vi være forberedt på at dagens lag kanskje ikke er helt klare til å kjempe om topp 4 som sist sesong. Men jeg er helt overbevist om at vi kommer enda sterkere tilbake når dette laget vokser seg frem, og kanskje får tilført enda litt mer kvalitet utenfra. Så om vi må ta til takke med en posisjon litt bak de aller fremste, er vårt klare mål å komme tilbake som en enda sterkere utfordrer til titler igjen. Når det er sagt har gruppen i oppkjøringen vist ting som gjør at vi kan drømme om å overraske, stresse de beste, vinne der vi skal og dermed henge med der vi alle ønsker å være. Vi skal huske på at ved juletider er både Andreas Ungesson og Viktor Sandberg tilbake fra sine korsbåndskader. Det vil gi oss langt større valgmuligheter og bredde i troppen. Så kanskje sluttspillet er stedet vi for alvor skal være på vårt beste denne sesongen.

Vi har i tillegg tatt opp to nye juniorer i troppen. Samson Bjørke Kallestad er en del av et nytt spennende samarbeid med Gneist og Bønes. I tillegg er Jan Erik Hygen hentet opp fra egne rekker. Dermed har vi fire juniorer i troppen, spillere som skal få vokse frem i fred og ro. Med nasjonal 2. divisjon har vi gjort en formidabel satsing med våre rekrutter, en satsing som vi håper skal bære frukter i form av flere egenproduserte spillere i fremtiden. Det er imidlertid en lang vei å gå før vi er der vi skal være, men jeg er utrolig fornøyd med at vår klubb ser verdien av å investere i denne satsingen. Det blir en helt annen status og kvalitet på kampene i 2. divisjon, verdt å følge med på det også.

Vi kommer nok til å spille på en litt annen måte denne sesongen. Vi har snakket om å få større tålmodighet inn i spillet vårt. Vi har ikke den rå skuddkraften som vi hadde gjennom Eivind sist sesong. I stedet håper jeg vi får se et lag som spiller klokt og på våre kvaliteter. Det har sett overraskende bra ut i oppkjøringen. Men det er kun trening, vi får se når alvoret starter.

Til sist vil jeg gjerne få takke alle som har bidratt inn i denne kronekampen. Bedrifter og privatpersoner har støttet opp på en fantastisk måte og gjør at vi kan samle hele håndball-Bergen til en kjempefest på torsdag. Det blir gratis inngang, forhåpentligvis stinn brakke! Møt opp så tidlig du kan, vi vil sette tilskuerrekord i Framohallen. Da krever det imidlertid at du kommer og aller helst drar med deg både familie, naboer og kollegaer! Skal du på en kamp denne sesongen, så velg gjerne denne.

Bodø er gode, vi er gode vi også! Det blir tett og jevnt, vi vil aller mest ha revansje for tapet i cupfinalen!