Poengdeling i åpningen – Bergen

Poengdeling i åpningen

I år som i fjor startet FyllingenBergen med uavgjort i serieåpningen i det som utviklet seg til å bli et dramatisk oppgjør i Framohallen.

Bodø kom klart best i gang i en godt besøkt Framohall torsdag kveld. FyllingenBergen tok sin første timeout på stillingen 2-7 og etterhvert fikk laget kjempet seg tilbake i kampen. Til pause var lagene like langt på 13-13. Etter hvilen overtok vi føringen i oppgjøret og beholdt den frem til drøyt midtveis i omgangen. Derfra og inn var det Bodø som hadde det lille grepet og på slutten ble det svært dramatisk. Bodø førte 27-25 da Fyllingen tok timeout med 35 sekunder igjen og to flere spillere på banen. En redusering med knappe 20 sekunder igjen stresset Bodø og med 5 sekunder igjen gjorde Bodø en ny teknisk feil. Dommerne mener så at Bodøs spiller ikke legger ballen ned direkte og blir dermed rammet av en ny regel som betyr rødt kort og straffe imot for sabotasje. Den setter Julius Andersson iskaldt i mål og dermed kunne vi juble for ett poeng som satt svært langt inne i åpningskampen.

Vidar Gjesdal forklarer oppgjøret slik:

«Vi er fornøyd med innstillingen til oppgjøret, men prestasjonen våres er totalt sett altfor ujevn. Vi treffer ikke med målvaktsspillet fra starten, men tingene blir bedre når vi får lagt om i 5:1. Dessverre klarer vi ikke holde kvaliteten oppe i den siste fasen når kampen skal avgjøres, så totalt sett henger det ikke bra nok sammen defensivt. Offensivt fikk vi straffet dem periodevis der vi ønsket, men også her blir det mer kjemping enn kvalitet utover i oppgjøret. Så blir det noen spesielle hendelser i avslutningen og vi er heldige med at Bodø gjør to enkle tekniske feil på sine to siste ballkontroller, som gjør at vi får muligheten til å skaffe oss ett verdifullt poeng. Vi merket at Marius Ferkingstad måtte ut med skade før pause, det ga oss litt færre alternativer».

Bodø varslet etter kampen at de vil nedlegge protest.

«Jeg kjenner til at de vil legge protest, men vet ikke hva de ønsker å protestere på. Det har vi et avslappet forhold til uansett, det vil eventuelt gi begge lagene en mulighet til å skaffe seg to poeng i stedet for ett. Den siste situasjonen er uansett ikke noen grunn til å protestere uavhengig om dommerne gjør rett eller galt. Det er en vurdering dommerne gjør som alle andre i løpet av kampene gang. Når det er sagt skjønner jeg Bodøs frustrasjon, de gjør en god bortekamp og har seieren på langt nær i lommen før de dramatiske sluttsekundene».

FyllingenBergen må vente helt til 14. september med sin neste seriekamp, da venter Drammen på bortebane.

Mario Matic (bildet) ble toppscorer i sin debut med syv spillemål.