Før kampen: Haslum (h) – Bergen

Før kampen: Haslum (h)

Onsdag kommer sesongens største favoritt på besøk til oss. Vi vil svært gjerne stikke kjepper i hjulene for dem, så ta turen til Framohallen.

Her er Vidar Gjesdal sine betraktninger om onsdagens møte med Haslum:

«Haslum er hos de aller fleste den største favoritten til å stikke av med seriemesterskapet denne sesongen. Det er de også i mine øyne. Samtidig skal vi selvsagt gå på banen med tro på at det er mulig å ta poeng fra Bærumslaget. De har så langt møtt nyopprykkede lag både i serie- og cup, så vi vet enda ikke hvor sterke de egentlig er. Det jeg ser er at de har en imponerende bredde i laget sitt. Det er høy kvalitet med minst to solide spillere på hver eneste posisjon. Det er ikke noen enkeltspillere vi nødvendigvis må stoppe på onsdag, det er maskinen og kollektivet vi skal stå opp mot. Får vi tak på den ene, sender trener Tom Eirik Skarpsno inn en ny mann som er like god, men kanskje med noen andre kvaliteter».

«For vår del handler det om å glede seg til oppgaven, samtidig er jeg overbevist om at alle som går inn på banen har en tro på at vi kan ta sesongens første seier. Vi har vært involvert i to særdeles jevne oppgjør, der vi ikke på noen måte har nådd vår egentlige kapasitet. Først og fremst defensivt har det manglet mye på det som kreves for å få kontroll på oppgjørene slik vi ønsker. Denne gangen vet vi det trengs både kvalitet og innstilling for at vi skal komme opp på det nivået som kreves. Vi fikk Kristijan Jurisic godt i gang i cupkampen sist, han sammen med Pål Kalvenes skal også sørge for at vi har målvaktspill i topp klasse på onsdag. Jeg har klokketro på at våre målvakter kommer til å bli solide utover denne høsten».

«Det har vært mange diskusjoner rundt den nye regelen som gjør at man kan spille med syv utespillere i angrep. Vi benyttet den ikke mot Bodø (burde gjort det), men tok den frem da vi kom på etterskudd mot Drammen. Ingen tvil om at det var med på å føre oss tilbake i den kampen. Jeg er overhodet ikke noen fan av regelen (jeg heller), men for oss blir den likevel et våpen som vi kommer til å benytte oss av i enkelte kamper. Vi har typer i spesielt Mario, som er vanskelig å få tak på når det blir litt mer rom. Han er god til å velge rett løsninger i dette spillet. Så når regelen er der kommer vi selvsagt til å benytte oss av den videre utover i sesongen. Vi ser stadig flere eksempler på kamper som blir avgjort på denne måten, både her hjemme og spesielt ute i Europa. Men vårt hovedfokus ligger fortsatt i å utvikle vårt offensive spill og få spillerne trygge i det originale spillet 6 mot 6».

Kampstart på onsdag i Framohallen er kl 18:00.