Storseier mot Haslum – Bergen

Storseier mot Haslum

FyllingenBergen leverte en av sesongens største overraskelser da laget banket Haslum hele 36-29 i Framohallen onsdag kveld.

FyllingenBergen kom klart best i gang i oppgjøret og var foran 5-2. Deretter kom gjestene til hektene og overtok for første gang føringen i kampen på stillingen 7-6. Da tar FyllingenBergen timeout og legger om til syv utespillere fremme i angrepet. Fortsatt hadde dog Haslum et lite grep på begivenhetene inn mot pause og gikk i garderoben med 17-15 føring.

Etter hvilen la Fyllingen om til 5:1 bak med stor suksess. Plutselig fikk man lukket ned for Haslum sitt offensive spill, samtidig som Kristijan Jurisic kom i gang i målet. Men hjelp av effektivt angrepsspill og kontrascoringer fosset hjemmelaget fra sine gjester og var på det meste oppe i ni måls føring. Tilslutt endte det med en sikker seier på 36-29.

Vidar Gjesdal var glad for sesongens første seier:

«Vi viser at det skal bli vanskelig å slå oss i Framohallen også denne sesongen. Vi kommer veldig godt i gang i kampen og jeg synes egentlig vi spiller fornuftig fremme i angrepet i starten. Problemet er fortsatt at vi slipper for mange enkle mål bak i forsvaret. Når vi legger om til 7 mot 6 fremme er kampen egentlig helt jevn og tanken var å variere mellom det og spill 6 mot 6. Når vi lykkes så godt som vi gjør er det selvsagt dumt å endre for mye på det, vi har en helt eksepsjonell uttelling på våre ballkontroller, spesielt etter pause. Jeg er imidlertid klart mest fornøyd med vår omlegging defensivt til 5:1, og vi går en periode på 15 minutter med kun to baklengs. Vi stresser Haslum mye mer i deres offensive spill og får med det også med vår målvakt bakerst. Det er ofte et godt grunnlag for å vinne håndballkamper og noe vi har jobbet med å få frem den siste tiden. Kampen blir avgjort i den perioden der vi også får noen enkle mål i kontra fasen. Plutselig er vi i front med 7-8 mål og resten handler om å kontrollere inn en kjærkommen seier for oss».

«Nå er det bare å legge denne kampen bak seg så hurtig som mulig. Allerede lørdag venter en ny stor utfordring når vi tar turen til Halden. Jeg er spent på om vi kan bygge videre på prestasjonen i dag, da finnes det helt klart muligheter også i den kampen».

Fredrik Mossestad (bildet) gjorde en stor kamp og ble kåret til Fyllingens beste spiller.