Nedtur i Halden – Bergen

Nedtur i Halden

Etter den strålende seieren hjemme mot Haslum, kom FyllingenBergen ned på jorden igjen etter at Halden dro i land en seier på 31-27.

FyllingenBergen var ikke med på notene fra start og lot hjemmelaget ta styringen direkte i oppgjøret. Halden dro jevnt og trutt i fra våre gutter og til pause sto det hele 15-7 på tavlen. Etter hvilen var det et helt annet lag som kom på banen og startet opphentingen. Kun åtte minutter inn i omgangen var spilt da vi var oppe på 18-16. Derfra og inn klarte vi aldri helt å hente hele forspranget til tross for at mulighetene var der hele tiden. Halden kunne dermed feire sin tredje seier i Grundigligaen.

Vidar Gjesdal forklarer det hele slik:

«Vi var ikke sultne nok fra start og blir hardt straffet for det. Det var skuffende, for selv om dette er en krevende bortekamp var mulighetene absolutt tilstede for å få med seg noe her også. Det første kvarteret er regelrett svakt, så synes jeg vi begynner å få bedre tak på det inn mot pause. Men da brenner vi nesten alt som er av klare muligheter, i stedet for å være 4-5 mål bak havner vi 8 mål bak. Det blir fryktelig tungt å hente opp, men der synes jeg vi gjør et veldig bra forsøk etter pause. Vi klapper på ingen måte sammen, men hever oss virkelig og har helt klart muligheter til å komme i kapp med dem igjen. Utfordringen er igjen at vi ikke henger godt nok sammen defensivt. Vi blir ikke nødvendigvis spilt ut så mye, men gjør flere individuelle feil i forsvaret, som gir de altfor enkle mål i perioder».

«Vi viser igjen at vi henger med når vi er gode, det skal vi ta med oss videre. Men det er avgjørende at vi får bedre fatt defensivt, det blir et viktig fokus inn mot Arendal på onsdag. Der får vi en fysisk tøff motstander på besøk, det skal bli moro å måle krefter med dem. Nå handler det om bygge opp masse energi inn i den kampen».

Håkon Berge (bildet) gjorde et flott innhopp mot Halden og satte fem baller inn den siste omgangen.

Kampen mot Arendal blåses i gang onsdag kl 18:00 i Framohallen.