Ny sterk hjemmeseier – Bergen

Ny sterk hjemmeseier

FyllingenBergen leverte igjen på hjemmebane da de onsdag kveld sendte Arendal hjem til Sørlandet med tap 32-28 (15-14).

FyllingenBergen var som mot Haslum aggressive fra start og tok tidlig kontroll på oppgjøret. Laget startet for første gang 7 mot 6 i angrepsspillet og lykkes igjen godt med det. Arendal la om forsvaret sitt og med det fulgte en kort periode offensivt med litt større utfordringer for hjemmelaget. Gjestene benyttet den perioden til å snu kampen, men mot slutten av omgangen overtok Fyllingen og gikk til pause med ledelse 15-14.

Etter hvilen var vertene i føringen stort sette hele omgangen, men fikk aldri ristet sine gjester av seg skikkelig. Dermed var det først i sluttminuttet at seieren kom i hus, og nok et forventet topplag måtte reise tomhendt hjem fra Bergen. Dermed står FyllingenBergen med 5 poeng etter like mange runder spilt.

Vidar Gjesdal forklarer seieren på denne måten:

«Vi er vanskelig å stoppe i vårt 7 mot 6 spill om dagen. Det kjennes som vi blir tryggere og tryggere for hver kamp som går, og det er en veldig god følelse. I denne kampen gjør vi egentlig litt for mange enkle feil i perioder, som gjør at Arendal får muligheten til å straffe oss. De er ikke så effektive som de burde, og det reddet oss litt i denne kampen. De forsøker flere ganger å endre sitt forsvar, og med litt rokeringer klarer vi å finne løsninger på det meste. Men det er absolutt noen ting der vi skal se nærmere på for å se om vi kan rette til inn mot de neste kampene».

«Bakover er det fortsatt for store avstander og derfra taper vi for mange dueller når vi står offensivt i forsvaret. Der har vi absolutt ting som fortsatt må bli bedre fremover. I tillegg savner vi stadig bedre utnyttelse i vårt kontringsspill. Etter pause safer vi kanskje litt fordi vi har så god kontroll i det offensive spillet. Så vi har mer enn nok å ta tak i på trening fremover. Heldigivs er det en liten pause nå frem til neste helg når vi skal møte Falk Horten på bortebane. Der har vi ikke tatt poeng enda, det håper vi å få gjort noe med til den kampen».

Joakim Stenqvist (bildet) ble kåret til banens beste spiller av den lokale juryen.