Første borteseier – Bergen

Første borteseier

FyllingenBergen jaget årets første borteseier mot Falk. Det lykkes til de grader da laget vant hele 35-23 over Hortenslaget.

Vi tok kommandoen mer eller mindre fra start i oppgjøret. Flere ganger var man foran med både tre og fire mål, men Falk bet seg fast i kampen og var kun to mål bak til pause. Etter hvilen takket Fyllingen raskt for følge og økte ledelsen jevnt og trutt gjennom hele omgangen. Tilslutt endte det med seier på hele 35-23.

Vidar Gjesdal var naturligvis fornøyd med kampen:

«En meget solid bortekamp av oss. Jeg følte vi hadde godt grep på dem allerede før pause og burde ledet klarere når vi gikk inn i garderoben til halvtid. Spesielt er vi unøyaktig i kontrafasen i perioder der vi virkelig kan feste grepet på dem. Vi hadde litt problemer defensivt med å omstille oss i deres kontrafase, og kunne sikkert blitt straffet enda hardere for det enn vi ble. Det får vi bedre kontroll på etter pause og når vi går ned i 6:0 litt før midtveis i 2. omgang får vi veldig godt styr på det bakover. I tillegg kommer Kristijan virkelig godt i gang i målet. Med tanke på at vi produserer åpne sjanser nesten i hvert eneste angrep blir det vanskelig å slå oss. Falk forsøkte seg med aggressiv taktikk mot våres 7/6 spill og lykkes litt med det i starten. Men vi justerer oss veldig bra, er trygge og rolige i det vi foretar oss fremme. Etter hvilen endrer de litt taktikk, men da straffer vi dem bare mer i andre soner. Vi har igjen ekstrem høy uttelling på våre skudd, noe som har blitt en god vane for oss de siste kampene».

Nå venter en ny kamp mot et nyopprykket lag, nemlig St Hallvard.

«Vi har vært veldig tydelig på hvor viktig disse kampene er å vinne. Det er nå vi kan bestemme hvordan det skal se ut for oss på tabellen inn mot jul. Vi har muligheten til å melde oss på langt fremme og samtidig skape solid avstand bak oss. Men da kan vi ikke gå på en mine hjemme mot St. Hallvard til helgen. De har fulgt flere topplag til døren og har en vanvittig moral i laget, til tross for at de står med null poeng. Alt handler om å være ordentlig forberedt til lørdagens kamp. Klarer vi det har vi gode muligheter til å sikre oss to nye poeng».