Før kampen: Bækkelaget (h) – Bergen

Før kampen: Bækkelaget (h)

Julius Andersson (bildet) og resteav FyllingenBergen tar i dag mot et nytt topplag på hjemmebane, nemlig Bækkelaget som ligger rett bak Elverum i toppen av tabellen.

Vidar Gjesdal ser slik på kveldens kamp:

«Terminlisten ble slik at vi får topplagene på besøk på løpende bånd i første halvdel av sesongen. Så langt er det kun Elverum som har dradd hjem med to poeng, og nå kommer laget som er nærmest hedmarkingene på tabellen. Bækkelaget var tippet som en outsider til medaljene og har til de grader innfridd de forventingene. Egentlig kunne de fort vært ubeseiret ettersom de hadde et solid grep mot Elverum i serieåpningen, som ble skuslet bort helt mot slutten av oppgjøret. De står fortsatt kun med dette ene tapet, i tillegg til en poengdeling på bortebane mot Kolstad. Så det er ny voksen oppgave som venter oss i kveldens kamp».

«For vår del ble det to svært viktige poeng på bortebane mot Lillestrøm. Vi kom skjevt ut fra start, men snudde kampen og hadde god kontroll etter pause. Det var viktig å slå tilbake direkte etter tapet mot Elverum og nå står vi med fire seire på de siste fem kampene. Den statistikken ønsker vi selvsagt å forbedre mot BSK. Vi møter et lag som ikke har en voldsom bredde, men en oppstilling som er veldig komplett med de som står på banen. Først og fremst spiller de en ekstremt hurtig håndball, der det går raskt i omstilling fra forsvar til kontringsspillet. Dette blir det helt avgjørende for oss å få styr på og noe vi selvsagt er forberedt på.  I det bildet blir vårt angrepsspill viktig slik at vi ikke gir dem for mange muligheter til å skaffe overtall i sitt kontringsspill. Da er vi avhengig at vi bryter ned et ganske defensivt forsvar med store og høye spillere i midten. Så jeg håper vi kan få noe bevegelse på dem og med det skape de åpningene som kreves».

«Vi hadde en veldig uheldig situasjon på tampen av oppgjøret mot Lillestrøm sist. Marius Ferkingstad pådro seg en høyst unødvendig karantene da han fikk rødt kort med knappe 10 sekunder igjen av oppgjøret. Det tilsier dessverre en kamps utestengelse og gjør at han er på tribunen i dagens kamp. Det betyr selvsagt en del i begge ender av banen, men det er saker vi ikke kan gjøre noe med. Vi er veldig klare for å sette bortelaget under press nok en gang og ser virkelig frem til en ny tøff kamp på hjemmebane. Det var utrolig gøy med full hall sist mot Elverum, så blir det vår oppgave å levere en prestasjon uten en slik svart periode som vi hadde etter pause i det oppgjøret. Da tror jeg definitivt kan ligge muligheter også denne gangen»

Kampstart i Framohallen er kl 18:00.