Kruttsterk borteseier – Bergen

Kruttsterk borteseier

FyllingenBergen leverte en bunnsolid kamp på bortebane mot Kolstad og overkjørte hjemmelaget stort sett på alle parametre.

Det var jevnt i åpningen foran 1517 tilskuere i Steinkjerhallen. Lagene fulgte hverandre tett frem til 6-6 før vi for alvor forlot vertene i kampprotokollen. Siden så laget seg aldri til tilbake og kunne kontrollere inn til storseier 31-19. Dermed kunne FyllingenBergen notere seg for sin tredje strake borteseier i Grundigligaen.

Vidar Gjesdal var naturligvis godt fornøyd med gjennomføringen:

«Det var virkelig en stabil innsats av oss. Defensivt sto vi helt strålende gjennom hele kampen og det var kun periodevis hjemmelagets Mishels Liaba som skapte litt trøbbel for oss. Det fikk vi bedre og bedre kontroll på utover og da var det ingen tvil om hvem som var det beste laget. Vi var egentlig best i alle faser og fortjente virkelig å vinne stort. Det var mange ting som gledet i denne kampen, men som nevnt spesielt fornøyd med det vi gjør bakover. Så viser vi igjen at vi kan spille bra angrepshåndball også 6 mot 6, selv om det varierte litt mer i den fasen. Denne seieren var ekstremt viktig for oss og sørget for at vi biter oss fast helt der oppe på tabellen».

Neste søndag venter en ny bortekamp, denne gang mot Bodø.

«Vi har snakket om hvor viktig denne desember måneden er for oss. Vi ønsker å være i best mulig posisjon om en topp plassering før vi går ut i kamppausen i januar. Med denne prestasjonen fikk vi en pangstart på adventsmåneden som gir oss masse energi inn mot Bodø kampen. Det blir helt klart hakket tøffere enn mot Kolstad, nordlendingene har gått seks strake kamper uten tap. Men jeg kan love et Fyllingen lag som skal selge seg dyrt også i Bodø.

Etter dagens kamp har FyllingenBergen gjort unna første halvdel av seriespillet. Vi husker fortsatt det dramatiske oppgjøret mot Bodø på hjemmebane i serieåpningen der vi knep et poeng i siste sekund.