Oppsummering til jul – Bergen

Oppsummering til jul

Etter det meget bitre nederlaget i Bærum kan likevel se tilbake på en positiv første del av sesongen. Nå venter mye trening før alvoret tar til igjen i februar.

Vidar Gjesdal gir her en liten oppsummering av hvordan sesongen har sett ut så langt:

«Man sitter igjen med delte inntrykk etter den siste kampen mot Haslum. Hadde vi vunnet den som vi absolutt burde, ville jeg sagt at første del hadde vært helt fantastisk fra vår side. Nå fikk vi en liten skuffelse med oss inn i julen, men likevel kan vi si oss meget godt fornøyd med det vi har levert de 14 første serieomgangene. Vi drømte om å henge blant de fire øverste lagene og det er vi fortsatt i god posisjon til å kunne gjøre. Den siste kampen viste også nok en gang at det ikke er tilfeldig at vi har hengt bedre med enn de aller fleste forventet før sesongen. Så det er absolutt noe å ta med seg inn i treningsperioden som nå venter».

«Vi har slått flere antatte topplag på hjemmebane og samtidig kommet i gang med å plukke bra med poeng også på bortebane. Skal vi ha mulighet til å være med i medaljekampen helt inn kreves det garantert full pott på hjemmebane etter nyttår. Men først og fremst skal vi sikre plassen i sluttspillet, det vil i praksis være klart om vi vinner den første kampen hjemme mot Halden 5. februar. Innen den tid skal vi forberede oss godt, forhåpentligvis vil vi da også ha Andreas Ungesson tilbake i troppen etter å ha vært ute i godt over ett år».

«Vi har laget mest mål i hele Grundigligaen frem til jul, det skyldes selvsagt i stor grad at vi har benyttet den nye regelen 7 mot 6 mot stort hell i flere kamper. Noen få kamper har vi kun spilt 6 mot 6, noen ytterst få har vært kun 7 mot 6, mens de fleste kampene har variert en del underveis. For vår del har dette vært utelukkende positivt og noe vi helt sikkert kommer til å benytte like mye mot slutten av sesongen. Spesielt mot de beste lagene er det et godt våpen for oss. Men det er også gledelig at vi den siste tiden også har levert bra offensivt i 6 mot 6. Dog håper jeg vi skal utvikle den delen av spillet enda mer. Samtidig synes jeg vi har fått på plass et spennende forsvar, som har potensial til å stå enda bedre enn det vi har fått ut foreløpig. Der har jeg tro på at vi skal ta et steg til mot slutten, slik at det blir vanskeligere å lage mål på oss. Skal vi lykkes hele veien inn mot sluttspillet er det også definitivt nøkkelen for oss».

Nå har spillerne noen velfortjente dager for seg selv, før vi på nyåret samles til fellestrening igjen. Vi har mye å se frem til i 2017!