Før kampen: Halden (h) – Bergen

Før kampen: Halden (h)

Etter halvannen måneds pause er Julius Andersson (bildet) og resten av gjengen mer enn klare etter å komme i gang igjen i Grundigligaen.

Trener Vidar Gjesdal har følgende kommentar til pausen og oppgjøret mot Halden TH:

Først er det på sin plass å gratulere Eivind Tangen og Kristian Bjørnsen med en fantastisk sølvmedalje i VM. Det er selvsagt enormt stort for oss som klubb å ha levert denne type spillere til landslaget og gode klubber i Europa. Ikke glem Harald Reinkind også, uten hans skade rett før mesterskapet ville det altså vært tre spillere med den medaljen. Det gir stor inspirasjon til å skape flere slike typer i fremtiden.

Etter halvannen måneds pause skal vi endelig i gang igjen. Vi satte oss en tøff målsetting før sesongen, nemlig en plass blant de fire fremste lagene. Med tre sentrale brikker ute før sesongen og to langtidsskader har vi likevel bevist at dette målet er fullt ut mulig å realisere. Vi nærmest ga bort to viktige poeng i løpet av de tre siste minuttene borte mot Haslum før jul. Det hadde gitt oss bronseplass før vi går inn i avslutningen av sesongen. En nærmest perfekt bortekamp ble rotet bort helt på tampen, vanvittig bittert, men nå ser vi fremover mot de mulighetene som ligger foran oss. Kampen mot Haslum viste nok en gang hvilke kvaliteter vi har innehar på vårt beste.

Halvannen måned uten kamp skaper selvfølgelig litt usikkerhet. Jeg håper vi sender utpå en gjeng kampsugne gutter. Halden har vært utenlands og vunnet en bra internasjonal turnering, i tillegg matchet seg godt mot norske topplag. Blant annet med klar seier over Haslum og Drammen. Men treningskamper er en ting, nå handler det for begge lag om to meget viktige seriepoeng. Halden har overraskende havnet i bunnen av tabellen og trenger sårt poengene for å holde seg unna den kritiske streken. De har rustet opp i pausen og hentet inn tre nye spillere. Samtidig har de fått tre sentrale brikker ut med skader. Så vi er også usikre på hvordan vår motstander kommer ut på søndag. Vi må uansett ha fokus på oss selv og hvordan skal fremstå i dette oppgjøret. Det betyr masse fokus på å sette et skikkelig forsvar, der vi etterpå legger press på dem i kontrafasen. Men først og fremst vil jeg se aggressivitet og spilleglede hos samtlige på søndag.

Vi har en drøm om å se over 1000 mennesker i hallen på søndag. Ta med deg noen nye på kamp, så kan vi forhåpentligvis realisere dette mot Halden. Det tror jeg vil gi oss alle en herlig opplevelse til dette oppgjøret. Så skal vi støtte en viktig sak også, Kirkens SOS gjør mye positivt for samfunnet vårt. Her har vi muligheten til å støtte dem i sitt arbeid.

Ta gjerne med dere noen nye publikummere i hallen på søndag. Vi skal gjøre vårt ytterste for å skape underholdning, samtidig som vi tar med oss to nye poeng.

Kampstart i Framohallen på søndag er kl 18:00!