Sterk borteseier – Bergen

Sterk borteseier

FyllingenBergen gjorde det få trodde var mulig søndag kveld. Laget tok med seg begge poengene fra Terningen Arena etter seier 26-25.

FyllingenBergen virket klar fra start og kampen var jevnspilt i innledningen. Midt i omgangen festet dog hjemmelaget et lite grep og kom foran med 14-11 til pause. Etter hvilen fortsatte FyllingenBergen sitt fantastiske forsvarsspill og holdt vertene nede på kun 11 scoringer etter hvilen. Fremover lykkes laget meget godt i sitt 7 mot 6 spill og overtok føringen i oppgjøret. Mot slutten ble det dog dramatisk og Elverum la også om til 7 mot 6 med mulighet til å avgjøre kampen. Det ble imidlertid blokket ned av Fyllingen forsvaret og med to sekunder igjen på klokken banket Julius Andersson (bildet) inn seiersmålet til stor jubel.

Vidar Gjesdal kommenterer oppgjøret slik:

«Først og fremst utrolig godt fornøyd med måten vi fremstår på etter den skuffende forestillingen sist. Vi spiller sesongens klart beste defensive kamp med stor aggressivitet og taktisk helt perfekt mot hjemmelagets angrepsspill. Vi kontrer når vi har mulighet til å straffe dem og lager tosifret antall mål i den fasen, det er vi også meget godt fornøyd med. Fremover starter vi egentlig bra også 6 mot 6, men skyter litt for dårlig på en del bra muligheter. Når vi kommer litt bakpå legger vi om og etterhvert treffer vi også godt med spillet 7 mot 6».

En ledelse på fire mål ble likevel spist opp på slutten og det kunne gått begge veier i sluttsekundene.

«Vi blir dessverre litt engstelige når vi oppdager for alvor at vi er i ferd med å vinne. Vi nøler litt mer i noen avgjørende momenter og blir selvsagt straffet for det. Heldigvis har vi marginene på vår side på slutten og jeg synes også det er fortjent at vi kom hjem med to sterke poeng i bagasjen. Spillerne skal ha enorm ros for måten vi reiser oss på etter kampen i Drammen sist. Jeg er spesielt fornøyd med at det er bakover vi gjør den største jobben. Jeg mener vi har gode forutsetninger for å spille bra forsvar, men vi har ikke klart å ta det ut i alle kamper, spesielt mot de beste lagene. Derfor var dette meget positivt å dra med seg til vi skal inn i sluttspillet.

Nå ser laget frem til søndagens «hjemmekamp» i Førde.

«Der skal vi bevise at vi kan nullstille å prestere godt også i den kampen. Vi møter et lag med kniven på strupen, så det blir alt annet enn enkelt for oss. Vi gleder oss til å vise frem topphåndball i Førde og håper mange sunnfjordinger kommer på kamp».