Åpnet med seier – Bergen

Åpnet med seier

Joakim Stenqvist (bildet) satte inn det avgjørende målet med to sekunder igjen på klokken og ga FyllingenBergen en best mulig start på kvartfinaleserien mot ØIF Arendal.

Med det utgangspunktet kan FyllingenBergen avgjøre kvartfinaleduellen med seier i Framohallen kommende onsdag. FyllingenBergen startet oppgjøret ganske bra og lagene fulgte hverandre opp til 6-6. Der fikk vertene tre raske mål og festet grepet om kampen. Til pause var det fem opp til Arendal, men våre gutter ga ikke opp. Ti minutter ut i omgangen var ledelsen nesten spist opp på stillingen 18-17. Men igjen svarte hjemmelaget og stakk fra til 24-19 med drøyt ti minutter igjen på klokken. Nok en gang viste FyllingenBergen at de vil være med å kjempe om avansementet. Halvannet minutt før slutt gikk vi opp i ledelsen 27-26. Arendal svarte direkte, før vi igjen tok føringen 28-27. Med tre sekunder igjen på klokken utlignet Arendal til 28-28 og dermed gikk det hele til ekstraomganger. Der førte vi hele veien, men Arendal fikk utlignet til 31-31 og hadde også balkontroll til å avgjøre det hele. Den ble kastet bort og vi fikk muligheten til å avgjøre med syv sekunder igjen. Det løste Mario Matic på beste vis som frispilte Joakim Stenqvist på linjen. Han var sikkerheten selv og jubelen sto i taket etter seier i første kampen.

Vidar Gjesdal oppsummerer dramaet på denne måten.

«Det ble veldig intenst på slutten. Vi valgte å ta stor risiko i spillet ved å stå 7 mot 6 hele veien inn på slutten. Da blir det jo sånn at det er magisk når det går veien, mens du er komplett idiot om det ikke lykkes. Heldigvis var spillerne ekstremt disiplinerte og nøyaktige når det hele skulle avgjøres. Mest fornøyd er jeg likevel med prestasjonen vi gjør bakover på banen. Forsvars- og målvaktsspillet etter pause og i ekstraomgangene er fantastisk. Vi får kampen akkurat dit vi vil og er det laget som takler sluttminuttene best. Jeg er veldig fornøyd med at vi kunne starte å vinne på bortebane».

«Skal vi ha mulighet til å avgjøre det hele på onsdag må vi uansett løfte prestasjonen vår enda et hakk. Det blir et beintøft returoppgjør som er helt åpent. Så selv om vi er kommet best i gang er det fortsatt 50-50 på hvem som skal ta seg videre. Vi håper bare at hallen kan fylles skikkelig opp og at det blir like intenst og spennende som i den første kampen. Vi skal selvsagt gjøre alt vi kan for å avgjøre på hjemmebane».

Returoppgjøret spilles kommende onsdag kl 18:00 i Framohallen.