Knusende revansje – Bergen

Knusende revansje

Etter en svak opptreden i Halden sist slo FyllingenBergen kraftig tilbake og vant tilslutt meget kontrollert mot Bækkelaget søndag kveld.

Kampen ble jevnspilt i 45 minutter før FyllingenBergen for alvor tok tak i oppgjøret det siste kvarteret. En helt annen aggressivitet bakover, lynhurtige kontringer og klokt spill fremme var oppskriften til en klar seier på hele 34-26 (15-17). FyllingenBergen gikk ut i 5:1 bakover og selv om gjestene laget 17 mål til pause kjentes det ut som at Bækkelaget hadde problemer med å løse sitt offensive spill. Det viste seg etter pause, kun 9 ganger klarte Oslo-laget å overliste en god Tord Vårdal som kom inn i Fyllingen-buret. Bra forsvarsspill sørget for giftige kontringer og spesielt Iben Hvidsten kom aleine mange ganger fra sin «spiss» fremme i 5:1. Mario Matic styrte også den kollektive ankomsten godt og var nest sist på en rekke mål. Hele 17 mål laget vi i den fasen der det kjentes ut som at Bækkelaget ikke helt orket å henge med. Dermed lå veien åpen til nok en seier på hjemmebane.

Trener Andreas Gjeitrem var naturlig nok langt mer fornøyd denne søndagen enn den forrige:

«Selv om vi var bak med 2 mål til pause hadde vi god tro på at ting skulle snu etter hvilen. Vi brant ekstremt mange åpne sjanser før pause. I tillegg fikk ikke Kristijan helt treff det siste kvarteret i målet etter en fin åpning. Vi står solid bakover hele kampen og får gjestene dit vi ønsker hele tiden. Etter hvilen scorer vi på mulighetene og da viser vi at vi var det beste laget».

Gjeitrem mener det er kamper som dette som definerer sesongen:

«Vi har gjort jobben og tatt poeng fra samtlige av lagene som ligger rundt oss. Nå skal vi ha de tre nederste lagene i de tre siste kampene før serien snur. Det blir tre nye viktige oppgjør for oss, for nå skal vi komme i gang med poeng også på bortebane».

Tore Andre Lunde (bildet) var tilbake i storslag og banket inn 9 kasser for hjemmelaget.

Neste oppgjør spilles 22. november på bortebane mot Falk Horten.