Videre i Europa – Bergen

Videre i Europa

Det ble tilslutt komfortabelt avansement over to kamper i Bosnia mot Vogosca Poljine Hills. Vi tar oss videre til 1/8-delsfinalen med totalt 65-54.

I dagens kamp var det en helt annen kontroll i det defensive arbeidet. I tillegg sto Kristijan Jurisic meget godt i målet. Dermed hadde det bosniske laget store problemer med å komme til gode målsjanser. Hjemmelaget gikk på sin side nådeløst til verks i andre enden av banen og spilte meget tøft. Vi beholdt imidlertid roen på en god måte og bearbeidet Vogosca med tålmodig og godt angrepsspill. Etterhvert var det ingen tvil om hvem som var det beste laget i Sarajevo.

Trener Andreas Gjeitrem var godt fornøyd med helgens utbytte og avansement.

«Bosnierne hadde bestemt seg for å sjokke oss fra start i dag, akkurat slik jeg hadde håpet. De spilte til dels grisete og det var godt å se at spillerne beholdt roen og responderte slik man skal gjøre. Da fikk de ikke kampen dit de ønsket og vi kunne sakte men sikkert feste grepet på dem. Vi var et klart bedre lag og viste det mer og mer utover i oppgjøret. Vi står veldig bra bak i forsvaret og gjorde mye mindre feil enn i går. Vi fikk i gang alle spillerne under helgens to kamper og totalt sett ble dette akkurat slik vi håpet når vi valgte å spille begge kampene på bortebane. Nå ser vi frem mot trekning av neste runde kommende tirsdag».

Neste runde spilles forøvrig helgene 11.- og 18. februar.

Kampfakta:

FyllingenBergen – RK Vogosca Poljine Hills 30-21 (16-10)

FyllingenBergen: Kristijan Jurisic–Tord Vaardal, Tore André Lunde 7, Fredrik Mossestad 3, Mario Matic 1, Joakim Stenqvist 1, Kjartan Johansen 3, Sindre Heldal, Iben Hvidsten 7, Marius Ferkingstad 2, Ole Morten Kristiansen, Jostein Epland 1, Jan-Erik Hygen 1, Håkon Berge 2, Sebastian Mossestad 2, Henrik Gjerstad.