Før kampen: Nøtterøy (h) – Bergen

Før kampen: Nøtterøy (h)

Onsdag er vi klare for ny kamp i eliteserien, denne gang på hjemmebane mot Nøtterøy. Merk at denne kampen er flyttet til Fyllingsdalen Idrettshall.

Eliteserien, 11. serierunde!

Motstander: Nøtterøy (h)

Sted: Fyllingsdalen Idrettshall

Tid: 18:oo

TV: www.handballtv.com

Dommere: Ismet Kvakic & Tommy Andre Eriksen

Delegat: Harry Stikholmen

Observatør: Rune Kristiansen

Tidligere møter mellom lagene på hjemmebane:

14/15  FyllingenBergen – Nøtterøy 33-28
13/14  FyllingenBergen – Nøtterøy 29-27
11/12  FyllingenBergen – Nøtterøy 21-23

RETUR ETTER 20 ÅR I FYLLINGSDALEN IDRETTSHALL!

For vår del blir det denne gangen gjensyn med gamle ærverdige Fyllingsdalshallen. Det var nettopp i denne hallen Fyllingen la grunnlaget for en lang fartstid i eliteserien. Nå har det ikke vært spilt eliteseriekamp der siden sesongen 1997/98, så dette blir et historisk gjensyn med den gamle hallen. Faktisk er det slik at den siste kampen ble spilt i desember 1997, før Framohallen sto klar til første kamp etter nyttår. Vi håper publikum finner veien tilbake til hallen og sørger for at det blir et positivt gjensyn og to svært viktige poeng til FyllingenBergen.

Nøtterøy har vært ett par sesonger utenfor det gode selskap. Vi sendte dem faktisk ned i 1. divisjon i vårt forrige seriemøte med dem sesongen 2014/15. Tønsberg klubben har fått et brutalt møte med eliteserien igjen og står poengløse etter de 10 første rundene. Dog har de vært i nærheten av poeng i flere kamper, så det forventes absolutt ingen walkover til dette oppgjøret. Gjestene har uttalt at de skal gjøre alt for å overleve og da er denne kampen sannsynligvis helt avgjørende for dem å vinne.

Dette er den siste kampen før serien er halvspilt og med seier er vi oppe på 6. plass etter alle lagene har møtt hverandre en gang. Det er imidlertid ekstremt tett helt ned til nedrykk og kun tre poeng vil skille om vi vinner på onsdag. Det forteller litt om hvor viktige disse kampene er for oss. På hjemmebane har vi enda ikke tapt og den rekken skal vi holde på også etter visitten i Fyllingsdalshallen.

Trener Andreas Gjeitrem er klar på hva som blir viktig foran møte med jumboen:

«Vi må tåle favorittstempelet på onsdag. Vi vet at Nøtterøy er et bra lag som kommer til å få poeng på et tidspunkt. Vi må bare sørge for å være helt på topp i denne kampen, da skal vi ta med oss to nye poeng. Nå er det lenge siden vi har spilt på hjemmebane, sist leverte vi meget bra mot Bækkelaget. Hele gruppen er sugen på å beholde den gode statistikken vår og vi vet hvor jevnt det er i ligaen. Vi har først og fremst fokus på å se oppover på tabellen og med to poeng her er vi inne på den øvre halvdelen, selv om det er jevnt. Jeg synes vi har sett bedring i vårt defensive arbeid i det siste og håper på ytterligere nivå heving inn mot kampene i desember. Da tror jeg Nøtterøy skal få slite offensivt og at vi forhåpentligvis kan vise publikum høyt tempo og vilje til å løpe med dem. Vi håper å ha forsvarsbauta Joakim Stenqvist tilbake fra sist, ellers har vi alle mann tilgjengelig slik det ser ut nå. Så må publikum bare komme i hallen slik at vi kan få testet hvordan det er å spille i en fullsatt Fyllingsdalshall».