Lunde legger opp – Bergen

Lunde legger opp

Tore Andre Lunde er inne i sin siste sesong på toppnivå. Lunde, opprinnelig fra Stavanger kom til FyllingenBergen i 2011 har vært en meget viktig brikke til at klubben har kjempet i toppen de siste sesongene. Nå har Lunde som fyller 30 år i sommer bestemt seg for at inneværende sesong blir hans siste på toppnivå.

Lunde har telt på knappene flere ganger de siste par sesongene. Heldigvis har vi likevel klart å beholde storskytteren vår i klubben videre. Men nå er det altså slutt for veteranen som har lagt ned en vanvittig jobb for å kunne prioritere trening/kamper på høyeste nivå, sammen med familie og jobb.

Her er hva hans trenere gjennom tiden i FyllingenBergen tenker om Lundes bidrag for klubben:

Erlend Aam, trener (2011-2018)

”Tore og jeg kom til FyllingenBergen samtidig før sesongen 11/12 og har hatt en fin reise sammen i snart syv år. Jeg har lært Tore å kjenne som en varm og omsorgsfull person utenfor banen, og som en fryktet skytter på banen. På mange måter beundrer jeg den viljen og innsatsen Tore og familien har lagt ned for håndballen. Hans livssituasjon er veldig annerledes enn mange andre i troppen vår og det krever betydelig mer i hverdagen for å få dette til. Det viser hvilken vilje Tore og familien har hatt, og jeg vet hva det har kostet. Tore kunne nok forlenget sin karriere om han ønsket, men jeg har stor respekt for at han nå setter familien fremst. Jeg har satt stor pris på Tore og våre mange samtaler”.

Anders Fältnäs, trener (2011-2014)

”Tore Andre har uten tvil betydd enormt mye for FyllingenBergen. Jeg har lært han å kjenne som en meget lojal lagspiller. Med rett timing kanskje det beste skuddet i den norske ligaen. Han har lagt ned en stor arbeidsinnsats for å kunne prestere på det nivået han har gjort over flere år. Man får en ekstra respekt for en spiller som har lagt ned så mye jobb for klubben med en svært tidkrevende situasjon utenfor håndballen”.

Vidar Gjesdal, trener (2014-2017)

”Tore Andre sin innsasts for klubben står det enorm respekt av. Den jobben han har lagt ned disse årene er helt enestående. Han har hatt en krevende familiesituasjon som har gjort at han har måttet legge ned ekstra med tid hjemme. Likevel var det nesten aldri at han spurte om å få være borte fra trening. Selv om han har hatt muligheten og forståelsen for at han kanskje må stå over aktivitet, så har han likevel vært 100 % med. I tillegg har han vært svært viktig for de resultatene som klubben har oppnådd de siste sesongene”

Andreas Gjeitrem, trener (2017-2018) og lagkamerat

”Jeg har hatt gleden av å spille med Tore i flere sesonger før jeg denne sesongen ble trener for han. Jeg har den dypeste respekt for at Tore har klart å bidra så lenge for FyllingenBergen. Kombinasjonen som familiefar, hektisk jobb og mye trening er ikke den enkleste. Tore har løst dette på en forbilledlig måte og når man ser gleden hans på banen når han scorer mål, så tror jeg også håndball har vært med på å gi han uante krefter. Vi har noen ganger måttet leve med at Tore sovnet når videomøte startet, men det aksepterte guttene godt. På banen har hans skuddarm gitt oss mange mål, spesielt de litt «viktige». Som trener har Tore har inspirert meg, han vet hans kvaliteter og ikke minst hans begrensinger i spillet. Det gjør det fryktelig enkelt å være treneren hans. Nå skal vi sørge for at denne sesongen blir lengst mulig før Tore får legge seg på sofaen. Takk for mange herlige diskusjoner og ikke minst flere GULL”!

Tore Andre selv er glad for at valget er tatt og ser frem til å bruke mer tid sammen med familien:

”Jeg har savnet det å kunne tilbringe mer tid med ungene og konen min. Det har tæret på en pappa og ikke kunne komme på juleavslutninger eller danseoppvisning fordi jeg hadde siste trening før en kamp eller kampdag. Det har kostet mye for familien for at jeg har kunnet spille håndball. Tanken var egentlig å legge opp før denne sesongen. Det følte jeg meg ikke klar for. Så jeg fikk gehør i familierådet til en sesong til. Så det var klart allerede før denne sesongen at den skulle bli min siste. Jeg har vært heldig å få drive med det jeg liker utrolig godt. Men det krever utrolig mye tid og innsats, ikke bare fra meg, men for hele familien. Jeg hadde aldri klart dette uten at min kone har lagt ned en utrolig innsats for at det skal være mulig for meg å spille. Svigermor spesielt har stilt opp dag og natt til tider. I tillegg har vi gode venner og øvrig familie som strekker seg og bidrar når det har vært nødvendig”.

Lunde ser tilbake på mange flotte minner fra tiden i FyllingenBergen:

«Tiden min i FyllingenBergen ser jeg tilbake på med takknemlighet og glede. Det har gitt meg utrolig mange gode minner. Jeg har fått spille og jobbe sammen med mange fantastiske mennesker. Skal ikke legge skjul på at tre NM finaler derav to gull er fantastiske minner. Men også treningskulturen, treningsgleden, samholdet i laget og støtteapparatet rundt har gjort det utrolig kjekt å være en del av FyllingenBergen. Kjenner jeg gleder meg til mer familietid, har til tider vært noe slitsomt med dagjobb, for deretter haste til trening på ettermiddag/kveld. Men jeg gruer meg samtidig litt til ikke å være en daglig del av storfamilien FyllingenBergen”.

FyllingenBergen takker Tore Andre for hans fantastiske bidrag, men det er enda ikke helt over. Først skal Tore Andre og resten av laget avslutte inneværende sesong på best mulig måte før håndballen legges på hyllen. Det starter allerede på søndag med bortekamp mot Kolstad.

FyllingenBergen har visst om situasjonen med Tore en stund nå og har jobbet med å skaffe hans erstatter. Målet er å presentere en ny spiller i nær fremtid.