Aas Eriksen til FyllingenBergen – Bergen
Foto: ToveLise Mossestad

Aas Eriksen til FyllingenBergen

Inge Aas Eriksen blir vår første forsterkning for neste sesong. 23-åringen opprinnelig fra Stord kommer seinest fra det svenske mesterlaget Kristianstad.

Fakta:

Navn: Inge Aas Eriksen
Alder: 23 år
Posisjon: Venstre bakspiller
Tidligere klubber: Stord, Kristianstad (Sverige)
Landskamper: 8A – 5 mål / 68 yngre – 200 mål

Aas Eriksen er en spiller vi har ønsket oss til klubben over tid. Nå er endelig venstrebacken klar for spill i den gule og blå drakten. 23-åringen viste seg tidlig frem for Stord som en fysisk sterk spiller med et solid skudd fra sin venstreback. Han ble raskt attraktiv for utenlandske klubber og allerede som 20-åring prøvde han lykken i en av Skandinavias beste klubber. Etter tre sesonger i Kristianstad vender han nå nesen tilbake til Norge. Han har skrevet kontrakt for de to kommende sesongene og tar med flyttelasset til Bergen til sommeren.

Slik forklarer Aas Eriksen valget med å signere for FyllingenBergen:

«Jeg ønsker å komme tilbake til Norge for å få fart på karrieren igjen. Jeg har lært masse de tre sesongene mine i Sverige, men det har ikke gitt meg så mye spilletid som jeg hadde håpet. Nå håper jeg på en større rolle i FyllingenBergen og at jeg kan få vist mine kvaliteter i større grad igjen. Jeg forventer at jeg skal ta et stort ansvar både i trening og kamp. Jeg tar med meg hjem en sterk treningskultur fra Kristianstad og vil vise at jeg har blitt en bedre spiller mens jeg har vært borte. Jeg håper å bidra til at FyllingenBergen kan utfordre helt i toppen av ligaen fremover og ser virkelig frem til å spille for klubben».

Trener Andreas Gjeitrem er storfornøyd med å få Stordabuen på sitt lag neste sesong:

«En meget viktig signering for oss. Det sender et signal at vi har lyst å være med i toppen av norsk håndball fremover. Jeg gleder meg til å samarbeide med Inge og få frem hans store kvaliteter og potensiale. Målet må helt klart være at vi kan få det beste ut av han og at han kan bli enda mer aktuell rundt herrelandslaget igjen. Dette er også et tydelig signal på at vi blir en klubb å regne med og at vi blir enda mer attraktive i jobben med å sette sammen en solid tropp for neste sesong».

Sportssjef Vidar Gjesdal forklarer forsterkningen slik:

«Inge hadde jeg gleden av å samarbeide med i tre år på Stord. Jeg har stor tro på at det er riktig for Inge å komme «hjem» nå for å bygge seg opp igjen gjennom med tanke på å få en en større rolle på banen igjen. Vi kjenner han veldig godt fra tidligere og vet at det blir viktig å få han i rett fysisk form. Da har han enorme kvaliteter som jeg er helt sikker vil gjøre han mer landslagsaktuell i tiden fremover. Det at han kommer hjem med ballast fra en så stor klubb som Kristianstad og i tillegg er på vei inn i sin beste alder som spiller gjør det veldig spennende».

Inge har signert en kontrakt fra 1.7 som strekker seg frem til sommeren 2020.