Videre i Europa – Bergen
Foto: Dimitar Petkovski

Videre i Europa

Etter en tung start fikk FyllingenBergen styr på tingene og tok seg etterhvert trygt videre til kvartfinalen i EHF Challenge cup.

Makedonerne hadde definitivt ikke gitt opp håpet om avansement til tross for hjemmetap med tre mål. De gikk rett i strupen på oss og fikk godt betalt, spesielt det første kvarteret. På det meste var føringen på fem mål, men våre gutter lot seg ikke stresse. I en ruskete omgang jobbet vi oss sakte tilbake i oppgjøret og var kun bak med en til pause, 16-15. De første 10 minuttene etter hvilen var all tvil feid til side. FyllingenBergen vant 12-3 og parkerte gjestene totalt i denne perioden. Deretter var kun snakk om pliktløp der hele troppen fikk bra med tid på banen. Tilslutt endte det med seier 36-28 og avansement med totalt 11 mål over to kamper.

Andreas Gjeitrem oppsummerer det hele på denne måten:

«Jeg var forberedt på at vi kunne få en dårlig start i dag, faktisk trodde jeg vi skulle få 0-3 i trynet med en gang. Slik ble det også så fort kampen kom i gang»

Mannen som sjelden treffer på sine oddsspill er tydeligvis bedre til å treffe med hvor han har sitt eget lag. Men han beholdt roen og så sitt lag jobbe seg tilbake i kampen.

«Det gjelder bare ikke å bli stresset, noe vi aldri på noe tidspunkt ble i dag. Vi brukte bare litt lenger tid på å finne ut av ting, sånn er det noen ganger. Vi hadde langt større kapasitet enn dem og det ble mer synlig jo lenger kampen skred frem. Etterhvert får vi brukt hele troppen og det var deilig i dag. Nå ser vi frem til trekningen og hvem som kommer opp av hatten til kvartfinalen. Jeg tror vi har kapasitet til å være med helt frem til en finale om alt klaffer for oss».

Trekningen for kvartfinalen foretas førstkommende tirsdag!