Erlend Aam gir seg – Bergen

Erlend Aam gir seg

Erlend Aam har vært en del av vårt trenerteam i syv sesonger. Når inneværende sesong er over takker han for seg i denne omgang.

50-åringen som opprinnelig kommer fra Fyllingsdalen kom inn i klubben i 2011, sammen med daværende hovedtrener, Anders Fältnäs. Siden den gang har Erlend vært en svært viktig bidragsyter for at klubben har kjempet i toppen av norsk håndball. Med sin strukturerte væremåte har han jobbet godt sammen med tre ulike hovedtrenere i denne perioden. Alle sammen har hatt stor nytte av samarbeidet med Erlend, som har bidratt til kontinuitet og struktur i arbeidet med spillergruppen. Erlend har vært spesielt dyktig på å sette analyse og statistikk i system der ingenting har blitt overlatt til tilfeldigheter. Nå setter han strek etter syv sesonger i trenerteamet for å få mer tid til andre ting.

Slik beskriver Erlend tiden i klubben og hvorfor han nå gir seg.

«Først av alt er jeg utrolig takknemlig for at min arbeidsgiver Forlagshuset Vigmostad & Bjørke har gitt meg anledning til å kunne være engasjert i håndball. Uten arbeidsgiver og kollegaers velvilje ville det ikke vært mulig. Jeg føler meg privilegert som har fått anledning til å være med håndballpersonligheter som Anders Fältnäs, Vidar Gjesdal og Andreas Gjeitrem, og ikke minst fantastiske flotte mennesker i spillergruppen gjennom alle disse årene.

«FyllingenBergen er en jordnær og hardtarbeidende organisasjon i alle ledd, og en spillertropp med støtteapparat hvor man er inkluderende og tar vare på hverandre. Her legges grunnlaget for at både laget og enkeltspillere kan utvikle seg videre i forutsigbare trygge rammer. Jeg er takknemlig for at Anders Fältnäs våget å inkludere meg i trenerteamet for 7 år siden. Det har gitt meg mulighet til å arbeide med flotte spillertyper, spille NM finaler og delta i europacup»

«Dette har vært en fantastisk tid og det er litt vemodig å informere spillerne om valget jeg har tatt, men det føles riktig å stå av nå. En spennende sivil jobb med mange utfordringer og ny hytte på Bømlo gjør at det er riktig å bruke tiden noe annerledes framover. Jeg er overbevist om at FyllingenBergen har en lys framtid og at Andreas Gjeitrem med teamet rundt er det beste til å utvikle dette videre». 

Daglig leder, Vidar Gjesdal takker Erlend for sitt fantastiske bidrag over mange år.

«Klubben har vært heldig som har kunnet ha Erlend her over disse årene. Jeg er selv spesielt glad for de tre sesongene jeg fikk jobbe sammen med han i trenerteamet. Han har vært en viktig samtalepartner for meg, men ikke minst også overfor mange av spillerne. Han skal helt klart ha mye av æren for at vi har befunnet oss på øvre halvdel i hele denne perioden og deltatt i tre cupfinaler, med to kongepokaler som resultat. Han har lagt ned beundringsverdig mye tid for klubben, til tross for en krevende jobb og med familie hjemme. Klubben retter en stor takk for innsatsen, men håper samtidig at vi kan knytte til oss Erlend i andre sammenhenger fremadrettet. Han har masse å bidra med også i arbeidet med å bygge klubben enda sterkere i fremtiden».

Før Erlend Aam avslutter på FyllingenBergen benken er det fortsatt muligheter til å få med seg finaler. Første muligheten blir å passere kvartfinale hinderet mot Rumenske, Potaissa Turda.