Før kampen: Potaissa Turda (b) – Bergen

Før kampen: Potaissa Turda (b)

FyllingenBergen er på plass i Romania og klare til å kjempe for sin andre semifinalebillett på tre år i Challenge cup. Fjorårets finalist Potaissa Turda blir en dog en tøff oppgave i kveldens kamp.

Sist FyllingenBergen var med i Challenge cup ble laget slått ut av Portugisiske Benfica i semifinalen. Nå jakter klubben på en e-cupfinale og i så måte skal det leveres en topp prestasjon i det første møte med Potaissa Turda. Rumenerne var i finalen forrige sesong etter en svært omstridt hjemmekamp mot Islandske Valur som de vant med 9 mål, etter å ha tapt den første kampen på Island med 8 mål. Det virker som et utpreget hjemmelag og vi er glad for at den siste kampen spilles hjemme i Bergen.

Erlend Aam i trenerteamet mener laget er klar for kveldens fight.

«Etter en litt lang og strabasiøs reise ankom vi Turda fredag kveld. Vi bor godt og sentralt i Turda sentrum, og spillerne har fått hentet seg inn etter reisen. I dag har vi gjennomført en lett økt i hallen og guttene virker klare. Iben fikk seg en smell i kampen mot Nøtterøy og er høyst usikker til kveldens kamp, men øvrige er kampklare».

Han forteller videre at laget er godt forberedt på hva som venter i Turda.

«Vi har tilgang til noe video og er forberedt på full hall med bra volum. Det handler om å elske situasjonen og vær pinlig nøyaktig i alt vi foretar oss. Vi ønsker å styre tempo i kampen og er ikke fremmed for å spille 7 mot 6. Som alltid handler det om å få i gang forsvarsspillet og vi møter robuste spillere hos hjemmelaget. Vi trenger trolig å holde dem på under 24-25 mål, men er veldig bevisst at kvartfinalen avgjøres over 2 kamper hvor samlet resultat er avgjørende. I så måte er det bare «1 omgang» som spilles her nede og ett godt resultat er viktig»

Kampstart i Romania er kl 17:00 norsk tid. Kampen blir streamet gratis på www.turdanews.net