Ruud inn i trenerteamet – Bergen

Ruud inn i trenerteamet

Fredrik Ruud blir ny mann i trenerteamet til FyllingenBergen kommende sesong. 29-åringen går dermed inn i funksjonen som Erlend Aam har hatt i syv sesonger.

Fredrik Ruud kom til FyllingenBergen etter sommeren etter et kort opphold i Runar. Han har denne sesongen hatt ansvar for vårt rekruttlag. Ruud, opprinnelig fra Trondheim, vil parallelt med jobben rundt vårt elitelag fortsette med sitt ansvar for vårt yngste landslag på guttesiden. Tidligere har han vært involvert i flere roller i Elverum.

Sportssjef Vidar Gjesdal er meget fornøyd med at Ruud blir værende i Bergen, nå i en rolle rundt elite:

«Fredrik har gjort et veldig godt inntrykk på oss den tiden han har vært der. Han er en meget spennende trenertype som jeg er helt sikker på vil tilføre masse til vårt elitelag. Han har til tross for sin unge alder skaffet seg masse erfaring og tatt den høyeste trenerutdanningen (EHF Mastercoach). Fredrik vil utfylle Andreas på en god måte og ta et større ansvar også mot spillernes individuelle oppfølging. Han vil i tillegg vil få en større rolle i koordineringen og oppfølgingen mellom vårt elite- og rekruttlag. Fredrik har hatt flere klubber som har vært aktuelle, men vi er veldig glade for at han tok utfordringen med å være med på oppbygningen av et topplag i Bergen fremover».

Fredrik Ruud ser selv frem til å komme i gang med elitelaget.

«Først og fremst vil jeg takke Erlend for at han gir meg muligheten til å komme inn i miljøet rundt FyllingenBergen, det setter jeg stor pris på. Til tross for at jeg kommer lenger unna personer jeg har fått gode relasjoner til etter mange år på andre siden av fjellet og at jeg knapt slipper til i lunsjen blant bergensere, så er muligheten til å få lov til å være en del av en voksende og mer satsende prestasjonsgruppe for fristende. Heldigvis finnes det både gode flyforbindelser og ikke minst behagelige ørepropper til de dagene jeg har lyst til å flykte fra de skarrende R’ene. Den sulten jeg har registrert i organisasjonen de siste månedene, er noe en hver idrettsarbeider ønsker å være en del av og det er en fin mulighet til å kombinere egenutvikling med både spiller- og personutvikling, samtidig som det er en resultatorientering med seier i fokus».

Han forteller videre at han vil være med på en ny storhetstid for klubben.

«Jeg vet klubben vil ta nye steg mot den gamle storhetstida. Jeg ønsker samtidig at vi skal bli en klubb, en organisasjon og et publikum som ikke skal være fornøyd med å bli nummer 4-6. Vi trenger støtte i det arbeidet som skal gjøres og gjerne bidra på den måten de kan, enten som publikum eller tettere på klubben. Vi skal heller aldri bli helt fornøyd før vi er på toppen, men må også kunne angripe skuffelsen og nedturene på en relevant måte. For min egen del så er jeg klar på at jeg har ambisjoner som håndballtrener. Hva det innebærer er det vanskelig å ha noe godt svar på da det vil være situasjonsavhengig. Magefølelse er ofte viktig i slike spørsmål, så selv om man har noen drømmer så er det ikke nødvendigvis for en hver pris. Nå er magefølelsen at dette er det riktige for meg og da er det her fokuset mitt er».

Hvordan ser du frem til samarbeidet med Andreas Gjeitrem?

«Jeg er overbevist om at jeg har en kompetanse og et lynne som kan utfylle Andreas på en god måte. Håndballfaglig kan jeg både utfordre og utvikle, og ikke minst lære. Jeg er en person som jager etter å vinne, men mener samtidig at det går å vinne på forskjellige måter. Det å oppnå utvikling kan også være en seier. På den måten jager jeg alltid det beste og det skal jeg også bidra med inn mot Andreas og denne gruppen – på alle områder».

Ruud trer inn i rollen fra 1. juni og har skrevet en kontrakt som strekker seg frem til sommeren 2020.