Før kampen: ØIF Arendal (b) – Bergen

Før kampen: ØIF Arendal (b)

I år som i fjor skal ØIF Arendal og FyllingenBergen brake sammen i kvartfinalen i sluttspillet. Marginene var på ØIFs side i fjor, kan vi ta revansje denne sesongen?

Sluttspill, kvartfinale (kamp nr 1)

Motstander: ØIF Arendal (b)

Sted: Sør Amfi

Tid: 19:00

TV: www.handballtv.com

Dommere: Jo Are Johannessen & Tom Larsen

Delegat: Kenneth Abrahamsen

Odds fra Norsk Tipping: 1,50 – 8,00 – 3,00

Tidligere møter mellom lagene på bortebane:

17/18  Arendal – FyllingenBergen 36-27
16/17  Arendal – FyllingenBergen 30-25 (sluttspill
16/17  Arendal – FyllingenBergen 31-32 (sluttspill)
16/17  Arendal – FyllingenBergen 36-29
15/16  Arendal – FyllingenBergen 26-23

På samme måte som forrige sesong starter vi på bortebane i Sør Amfi. En svært tett og dramatisk kamp endte med seier til Fyllingen etter ekstraomganger. ØIF Arendal vendte imidlertid i en like tett og intens kamp i Framohallen med samme margin etter ordinær tid. I den siste og avgjørende kampen avgjorde Arendal i siste del av oppgjøret og tok seg seinere videre til finalen. I den kampen måtte naturlig nok Tore Andre Lunde (bildet) prioritere sitt eget bryllup. I år er den skuddsterke siddisen klar for å stå løpet ut i så mange kamper som det kreves for at vi skal kunne ta oss til en semifinale.

ØIF Arendal har tatt to forholdsvis klare seire mot oss denne sesongen. I Sør Amfi var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne i en kamp som verten vant hele 36-27. I Framohallen var det jevnt veldig lenge, før Sørlendingene var sterkest i avslutningen av kampen. Men begge oppgjørene har vært i perioder der vi ikke har vært i vår alle beste form. Vi slet i innledningen av sesongen, på samme måte som vi gjorde det i starten etter den lange EM pausen. Vi har sett betydelig bedre ut på slutten og har også fordelen av at vi fikk spilt to tøffe e-cup kamper i påsken. For ØIFs del avsluttet seriespillet på en skuffende måte og de har samtidig hatt lang pause fra sin siste kamp.

Likevel regner det fleste ØIF Arendal som ganske klar favoritt over tre kamper. Arendalittene spiller i en fantastisk arena med et stort publikum i ryggen. Det er ventet storinnrykk nå som de aller viktigste kampene går i gang. Skal vi overraske kreves det en topp prestasjon søndag kveld. Guttene er imidlertid mer enn klare for å starte jakten på en semifinale billett. Kjartan Johansen og Håkon Berge er dessverre ute med skader i det første oppgjøret, resten rapporteres klare til kamp.

Kampen vises som vanlig på www.handballtv.com. Kampstart i Sør Amfi er altså kl 19:00.