«Jocke» legger opp – Bergen

«Jocke» legger opp

Joakim Stenqvist kom til FyllingenBergen før sesongen 2011/12. Siden den gang har svensken vært en viktig bidragsyter til at klubben har kjempet i toppen av norsk håndball.

Stenqvist ble hentet av daværende FyllingenBergen trener, Anders Fältnäs. Den gangen for å erstatte nåværende trener, Andreas Gjeitrem. «Jocke» viste seg tidlig som en bra investering for klubben. Svensken fikk en meget sentral rolle som bakre mann i vårt 5:1 forsvar og har siden den gang vært vår viktigste brikke i det defensive spillet. Nå velger dessverre mannen som fyller 33 år til sommeren å legge skoene på hyllen.

Stenqvist forteller her om bakgrunnen for valget.

«Summen av flere ting gjorde at valget ble slik som dette. En krevende sivil jobb, nybakt pappa og at man blir eldre med årene gjorde sitt til at det var det riktige valget nå. Jeg har hatt syv fantastiske år i klubben og er veldig takknemlig for at Anders valgte å satse på meg i 2011. Jeg har under perioden spilt under tre trenere som jeg alle har lært masse av både på og utenfor banen. Jeg har vært med på tre cupfinaler og fått med meg to kongepokaler. Jeg trodde jeg kom til Bergen for å være her i to år, men så feil kan man ta. Jeg har trives så godt her at det ser ut som jeg ikke kommer meg herfra igjen, smiler den joviale svensken».

Andreas Gjeitrem beklager avgjørelsen, men forstår den samtidig godt.

«Den svenske strekkjempen kom til FyllingenBergen for å erstatte en halvtjukk linjespiller (les: Gjeitrem) som søkte lykken utenfor landets grenser. Joakim kom til FyllingenBergen med erfaring fra storlaget til Sävehof, og mange hadde store forventninger til han. Han visste raskt at han hadde ekstremt gode defensive kvaliteter og har siden første trening vært forsvarssjef. Jeg rakk seinere å spille med Joakim i to sesonger, da delte vi forbrøderlig på spilletiden, hvor han tok ansvar for å stenge forsvaret. De siste sesongene har vi fått sett han oftere på offensiv halvdel, underarmsskudd fra 9 meter, kontringsmål har den 110 kg tunge rockebamsen hentet frem når vi trengte det.
Nå har Joakim besluttet å gå 100% inn for sin sivile jobb, kombinert med rollen som nybakte pappa så er det lett å forstå at livet har fått nye prioriteringer. Da gjenstår det bare å takke for alle taklingene du har delt ut, alle ballene du rolig har trillet under beina på målvaktene. ROCK ON!!».
Vidar Gjesdal skulle gjerne hatt med Jocke videre.
«Jocke har langt ned en stor jobb for klubben og har åpenbart også funnet seg godt tilrette hos oss. Han er blitt «bergenser» så god som noen og slått rot i byen. Vi er svært takknemlig jobben for det han har levert for oss. Alltid positiv og en veldig godt likt person i gruppen. Defensivt er hans bidrag velkjent, men mot slutten har også laget en god del mål for klubben offensivt. Det blir et tomrom som skal fylles, det er det ingen tvil om. Men vi er glad for å ha han i nærheten og jeg håper han kan være en mann som klubben kan dra nytte av i andre roller i fremtiden».
FyllingenBergen har visst om beslutningen til Joakim en liten periode og har allerede hans erstatter på plass. Han blir presentert i løpet av ettermiddagen…