Slovak til FyllingenBergen – Bergen

Slovak til FyllingenBergen

Boris Resovski er mannen som skal erstatte Joakim Stenqvist på linjen neste sesong. 19-åringen kommer seinest fra den Slovakiske toppklubben Tatran Presov.

FyllingenBergen henter dermed en svært ung erstatter for den rutinerte svensken. Resovsky er en lovende spiller som vi tror kan ta steget hurtig opp å bli en solid linjespiller i den norske ligaen.

Andreas Gjeitrem ser frem til å jobbe med en ung og sulten linjespiller.

«Boris Resovsky er ett ubeskrevet blad for mange som vi henter fra toppklubben, Tatran Presov i Slovakia. Vi hadde Boris oppe på ett prøvespill i januar, hvor han viste noen av sine kvaliteter. I Boris får vi en ny dimensjon i linjespillet vårt, han er en litt annen type med et lavere tyngdepunkt enn vi har vært vant til denne sesongen. Flink i sperrespillet og er rask i ankomstfasen. Han er også solid i begge ender av banen. Sammen med Marius Ferkingstad får vi en meget sterk linjespillerduo som vi er sikker på vil utvikle seg og utfylle hverandre på en meget god måte».
Slik ser Boris Resovski frem til å komme til Bergen.
«Det er en glede for meg å bli en del av FyllingenBergen de neste sesongene. Jeg synes klubben har et ungt og ambisiøst lag og jeg håper jeg kan bidra med mine kvaliteter til at klubben oppnår sine mål. Håndball er en større sport i Norge enn jeg er vant med her i Slovakia. Jeg ser veldig frem til å spille for klubben og ikke minst oppleve atmosfæren det er å spille i norsk håndball. Det er første gangen jeg flytter fra Slovakia og jeg håper jeg kan tilpasse meg raskt og at oppholdet i Bergen vil hjelpe meg til å utvikle meg som spiller og menneske».
Sportssjef Vidar Gjesdal tror Resovsky har store muligheter for og lykkes i Norge:
«Han har gjort et solid inntrykk på oss den tiden han var her. Han har lyst å bli god og virker til at han er klar for å legge ned den jobben som kreves. Jeg ble først oppmerksom på han da jeg så han spilte noen kamper for det Slovakiske U19 landslaget. Vi fulgte han også når han leverte en meget god debut for det Slovakiske A-landslaget i to kamper mot Tsjekkia. Etter en stund fikk vi kontakt med han og han var veldig klar for å fortsette utviklingen sin videre i Europa. Forhåpentligvis kan vi hjelpe han til å ta steget videre i enda større ligaer på sikt. Vi skal huske på at dette er en veldig ung spiller som skal flytte langt. Det krever at vi legger forholdene tilrette slik at han kan trives både på og utenfor banen».
Resovsky slutter seg til FyllingenBergen etter sommerens yngremesterskap og har skrevet kontrakt på 2 år.