Tap mot Lugi – Bergen
Foto: ToveLise Mossestad

Tap mot Lugi

FyllingenBergen tapte 32-28 i den første treningskampen i Sverige mot det svenske topplaget Lugi.

Lugi som ble nr 4 i den svenske eliteserien sist sesong er ventet å kjempe langt fremme også denne sesongen. FyllingenBergen fikk dermed tøff motstand å bryne seg på drøye to uker før vi åpner på bortebane mot ØIF Arendal. Kampen var jevn det første kvarteret før Lugi koblet på et ekstra gir inn mot halvtid. 19-14 førte de vinrøde svenskene som vår tidligere målvakt Jan Stankiewicz voktet buret for i flere sesonger når lagene gikk inn til pause. Spesielt i kontrafasen var Lund-laget solide og straffet oss hver gang vi ikke fikk avsluttet angrepene på skikkelig vis. Etter hvilen holdt avstanden seg det meste av omgangen, selv om vi nærmet oss noe i perioder endte det til slutt med Lugi seier på 32-28.

Trener Andreas Gjeitrem var likevel brukbart fornøyd med kampen sett under ett.

– Med unntak av at vi blir tøft straffet i deres kontra synes vi totalt sett vi leverer en bra forestilling. Vi mangler litt tålmodighet i første omgang, noe som gjør at de dessverre får lage disse kontramålene for enkelt. Etter hvilen synes jeg vi opptrer mer disiplinert i det offensive spillet og de må stå mer oppstilt mot oss. Men dette er ekstremt viktig kamptrening for oss mot så god motstand. Det er slik det kommer til å se ut når serien kommer i gang og vi merker at vi trenger tid for å få på plass rammene i spillet vårt. I dag fikk vi brukt Kasper Gudnitz i store deler av første omgang for første gang i oppkjøringen. Han skal fortsatt matches forsiktig inn i dette. Inge Aas Eriksen viser at han er på gang og gjør en god kamp i dag. I tillegg er det flere spillere som viser at de er på rett vei i oppkjøringen. Vi får ny topp motstand i morgen mot Eskilstuna Guif og jeg håper vi kan ta nye steg i utviklingen av laget, avslutter Gjeitrem.

Inge Aas Eriksen (bildet) ble vår toppscorer med 7 mål totalt.