Sterkt bortepoeng – Bergen
Foto: ToveLise Mossestad

Sterkt bortepoeng

Det ble poengdeling i serieåpningen på bortebane mot ØIF Arendal i en kamp vi førte i store deler av oppgjøret.

FyllingenBergen tok tak i oppgjøret fra start og gikk direkte i 6-2 etter 10 min. Denne føringen holdt seg stabilt gjennom hele 1. omgangen der vi førte 13-9 når lagene gikk inn i halvtid. Etter hvilen fortsatte vi å sjokkere de nesten 2.000 hjemmetilhengerne på tribunen. 16-10 sto det da vi tvang frem en nye timeout fra hjemmelaget. Så startet vertene opphentingen og kom opp i ryggen vår på 18-17. Et nykk rykk førte til at vi var foran 20-17, før Arendal hentet oss opp og gikk foran 22-21 for første gang i kampen. På slutten kunne oppgjøret vippet begge veier, men uavgjort var kanskje et riktig resultat totalt sett. FyllingenBergen har ballkontroll med knappe minuttet igjen, men lager en teknisk feil. I sluttsekundene har Arendal muligheten til å avgjøre, men blir korrekt avblåst for brøyt. Dermed delte to av topp 4 tippede lagene poengene i Sør Amfi.

Trener Andreas Gjeitrem var totalt sett fornøyd med oppgjøret.

 – Selvsagt skal vi vinne kampen når vi fører med seks mål etter pause. Men ting snur fort i håndball og på slutten kan det vippe begge veier. For oss var det uansett viktig å vise at vi har kvaliteter i denne type kamper. Forrige sesong tok vi ingen poeng borte mot denne type lag, så det er deilig å vise at vi er der direkte denne sesongen. Det kjennes som vi har veldig mye å gå på også, flere av våre sentrale brikker kommer til å bli mye bedre utover. Vi styrer premissene i store deler av kampen og tvinger ØIF akkurat inn i de problemene vi hadde planlagt i vårt defensive spill. Før hvilen fikk vi også de enkle målene vi ønsket oss, det savnet vi mer etter pause. Men dette poenget tar vi med oss, selv om det burde og skulle vært to poeng. Nå handler alt om å nullstille oss frem til fredag når Bodø kommer på besøk. Vi satser på å lage skikkelig håndballfest i Fana Arena, avslutter Gjeitrem.

Kasper Gudnitz ble vår toppscorer med syv mål totalt. Zivojin Ilic (bildet) ble kåret til vår beste spiller av juryen i hallen.