Solid hjemmeseier – Bergen

Solid hjemmeseier

FyllingenBergen kontrollerte oppgjøret mot Bodø fra start til slutt og vant 29-20 etter ledelse 17-8 i halvtid.

Bodø brukte nesten 10 minutter på å lage sitt første mål i nye Fana Arena. Da hadde FyllingenBergen allerede banket inn fire stykker og tatt et solid grep om kampen foran over 800 tilskuere i Fana. Overkjørselen fortsatt hele veien inn mot pause der kampen mer eller mindre var avgjort. Etter hvilen ble det litt antiklimaks der Bodø fikk lov å henge med i målprotokollen. Likevel var det en solid prestasjon som ble levert på vår nye lånte hjemmebane.

Zivojin Ilic ble kåret til lagets beste spiller i åpningskampen i Arendal. Fredag kveld startet han igjen på beste vis og lukket fullstendig igjen buret det første kvarteret, der gjestene fra nord hadde store problemer med å passere sisteskansen. Fremover på banen var det flere spillere som markerte seg, men spesielt gledelig var det å se Inge Aas Eriksen (bildet) ta tak i oppgjøret slik vi ønsker å se han. Direkte på målet og samarbeidet med Mario Matic og Kasper Gudnitz ser meget spennende ut. Iben Hvidsten fortsatte der vi kjenner han med effektive kontringer og bra avslutninger. Aller mest gledelig er det imidlertid å se et kompakt og solid forsvar der spesielt Marius Ferkingstad ruvet slik vi tidligere har blitt vant til å se Joakim Stenqvist gjøre gjennom flere sesonger. Bodø slet voldsomt med å skape noen fornuftige åpninger mot våres aggressive forsvar.

Dermed har vi fått en flott start på sesongen. Nå gjelder det Nærbø i nok en hjemmekamp neste søndag. Sammen med Tertnes som skal møte Gjerpen, ser vi frem til en ny håndballfest i Fana Arena.