Håndballgalla i Fana – Bergen

Håndballgalla i Fana

FyllingenBergen og Tertnes har fått en gnistrende start på sesongen. I dag ser du begge topplagene i aksjon i Fana Arena.

Eliteserien, 3. serierunde!

Motstander: Nærbø (h)

Sted: Fana Arena

Tid: 18:oo

TV: www.ba.no/norgessporten

Dommere: Leif Andre Sundet & Eskil Braseth

Delegat: Rune Kristiansen

Kampsponsor: Lerøy Seafood

Tidligere møter mellom lagene på vår hjemmebane:

2008/09  Fyllingen – Nærbø 36-28
2008/09  Nærbø – Fyllingen 21-28

HÅNDBALLGALLA

I dag skjer det i Fana Arena. Både Tertnes og FyllingenBergen skal ut i viktige eliteseriekamper. Begge lagene er ubeseiret og har ambisjoner om å kjempe om medaljene denne sesongen. Tertnes starter festen med sin kamp mot tradisjonsklubben, Gjerpen. Hos oss blir det gjensyn med Sindre Heldal, som dro til Nærbø fra oss før denne sesongen.

Nærbø er et lag vi ikke har møtt ofte i elitesammenheng. De har kun vært oppe en gang, det var i sesongen 2008/09. Da rykket laget rett ned igjen etter å ha tapt samtlige 22 kamper. Denne gangen har de et mye bedre utgangspunkt for å overleve. Selv om de står uten poeng etter to omganger, har de altså møtt Elverum og Arendal. De kommer garantert til Fana Arena med ambisjoner om å ta to poeng med seg hjem til Jæren i kveld. Laget består av mange svært talentfulle ungdommer som er avlet opp i et fantastisk godt håndballmiljø. Vi gleder oss til å ta imot et entusiastisk og velspillende Nærbø mannskap.

Fredrik Ruud (bildet) i trenerteamet ser slik på oppgaven som venter.

 – Vi føler oss veldig klare for å ta i mot Nærbø i ettermiddag. Forberedelsene har vært lange og gode siden vi fredag for en drøy uke siden slo Bodø på «hjemmebane» i nydelige Fana Arena. I mellomtiden har vi også fått sett Nærbø i aksjon, når de onsdag tok i mot ØIF Arendal Nye Loen foran en plass mellom 1500 og 2000 tilskuere. Nettopp denne optimismen og støtten er noe av det som smitter over på disse ungguttene fra Jæren og mye av det som kjennetegner de er at de aldri gir seg. De kjemper til siste signal. Til tross for en god del unggutter er det norske og utenlandske importer som står i front av disse lokale ungguttene. Da kan spesielt nevnes playmaker Steffen Stegavik, linjespiller Mike Würtz Lønne og «vår egen» kantspiller Sindre Heldal. Mange av deres fremste kvaliteter ligger i å variere forsvarsspillet og ikke minst presse opp tempo i kampen. Deres drøye 80 ballkontroller mot ØIF Arendal er et godt bevis på dette. Disse elementene vil garantert by på mye underholdning i Fana Arena søndag kveld. Og garantert flere målsjanser enn det vil være på Brann Stadion. Vår tropp var skadefri, men når vi endelig fikk fysioterapeut på trening dagen før kamp, så hadde vi et skikkelig mannefall. Det ser likevel lyst ut med tanke på å få alle skadefri og klare. Dette er nok en kamp vi skal vinne på hjemmebane for å nå vår målsetning om medalje. Men det er enklere å vinne med en enorm oppbakning i ryggen. Sammen med Tertnes skal vi legge opp til en helaften og sammen med et fullsatt Fana Arena skal vi gjøre den komplett.

Tertnes åpner altså håndballgallaen mot Gjerpen kl 16:00. Vi håper publikum i dag ønsker å støtte begge våre flaggskip til to nye seire. Det blir garantert topp underholdning i Fana denne søndagen.

Vel møtt!