Knuste serielederen! – Bergen
Foto: ToveLise Mossestad

Knuste serielederen!

FyllingenBergen lovet å slå tilbake etter to strake tap. Det gjorde man også til gangs mot favorittene fra Arendal i en ellevill forstilling i Framohallen.

Hele 15-5 sto det etter drøye 18 min på tavlen. Det var enveiskjøring der gjestene ble paralysert av et aggressivt 5:1 forsvar, der FyllingenBergen i tillegg hadde marginene med seg i åpningen av kampen. Gjestene kom seg litt mer til hektene inn mot pause, men måtte likevel gå til pause med stillingen 17-11 mot våre gutter. En bunnsolid omgang der det aller meste fungerte svært godt. Arendal fikk knapt frem skudd mot vårt mål det første kvarteret og fremme var det tålmodig spill og god uttelling på skuddene.

Historien gjentok seg etter hvilen der vi fosset opp i 23-12 på det meste. Gjestene forsto lite av hva som traff dem i denne perioden. En omlegging til 4:2 med merker på Andreas Ungesson og Kasper Gudnitz gjorde at vi fikk mer problemer fremover. En del bom og tekniske feil ga sørlendingene mulighet til å knappe inn på forspranget. Men nærmere enn 4 mål kom de aldri og det hele endte med seier 28-24.

Andreas Gjeitrem var naturligvis strålende fornøyd med kampen.

– Klart det var viktig for oss å vise oss frem fra en god side i dag mot en god mostander. Høsten har ikke vært slik vi håpet, det er vi ærlig på. Men dette viser hva som bor i denne gjengen og er noe vi må bygge videre på allerede på onsdag. Dette er raskt glemt hvis vi ikke kan prestere på samme nivået i bortekampen mot Bodø. Vi setter opp et solid forsvar, de kommer knapt til noe som helst i starten av begge omgangene. I tillegg er det selvfølgelig ekstra gledelig at ting begynner å løsne for Kasper. Han var outstanding i dag og viser hvilket nivå han har inne. Vi tar med oss lærdom at vi ikke taklet deres offensive variant, det skal vi løse bedre neste gang. Dette var rett og slett veldig moro, det var en helt annen energi i gjengen til denne kampen, avslutter Gjeitrem.

Med denne seieren klatret vi opp igjen på 5. plass. Nå venter en ny meget viktig kamp i Bodø på onsdag.

Kasper Gudnitz (bildet) ble vår toppscorer med hele 12 fulltreffere.