Viktig borteseier – Bergen

Viktig borteseier

FyllingenBergen tok med seg to ekstremt viktige bortekamp da laget slo Falk Horten 27-23 i Holtanhallen søndag ettermiddag.

Falk kom best i gang, men etterhvert fikk vi satt et bra forsvar og straffet vertene gjennom et effektivt ankomstspill. Da fikk vi gradvis fatt i Falk og kunne gå til pause med en føring på 15-11. En omgang der vi står bra bakover, mens det fortsatt må jobbes for målene i det etablerte angrepsspillet. Denne gangen var Kasper Gudnitz ute med en skade, dermed forsøkte trenerteamet å legge om til 7 mot 6 etter hvilen. Mulighetene var der, men slurv ga vertene flere muligheter til å straffe oss med enkle mål imot. Dermed ble en komfortabel ledelse på 18-12 raskt spist opp, hjemmelaget var nesten ajour på stillingen 21-20. Da sto kampen og vippet en liten stund før vi klarte å sette det avgjørende rykket på tampen og ta med to deilige poeng hjem.

Trener Fredrik Ruud var lettet over to poeng på kontoen.

– I dag var det poengene som bare skulle med hjem. Det er fryktelig tett i ligaen og små marginer som kan skille fra en topplassering og helt utenfor sluttspillet. I dag er vi bra på de tingene som var nødvendig, vi får provosert frem en del feil hos Falk som vi utnytter bra. Vi visste det ville bli utfordringer fremover uten Kasper, men jeg synes vi løser det ganske bra totalt sett. Selv om vi er litt presset et stykke utover i 2. omgang tar vi alt i alt med oss to fortjente poeng. Nå har vi en situasjon der vi kan komme oss helt i ryggen på Kolstad når vi tar imot dem hjemme til helgen. Det er nok vår sjanse til en topp 4 plassering og den skal vi forberede oss ekstremt godt på å ta. Vi får også testet litt 7 mot 6 i dag, noe som også gir oss noen svar på hva vi trenger å justere i det spillet. Vi gleder oss til søndag mot Kolstad i en forhåpentligvis fullsatt Fana Arena på søndag, avslutter, Ruud.

Iben Hvidsten (bildet) var frisk, spesielt før pause og ble denne gangen kåret til vår beste spiller.

Kampen på søndag spilles som en håndballgalla, sammen med Fana. De spiller først mot topplaget Storhamar, før vi altså skal ut mot Kolstad i en nøkkelkamp for å få best mulig utgangspunkt før sluttspillet. Det er bare å sikre seg billett først som sist.