Medaljehåpet lever – Bergen

Medaljehåpet lever

Framohallen kokte i sluttsekundene da FyllingenBergen tok nok en viktig seier i toppstriden. Nå lever medaljedrømmen for alvor inn i sesongavslutningen.

Drammen kom til Bergen med fem strake seire og har vært eliteseriens beste lag den siste tiden. Den rekken fikk en brå slutt i hektiske sluttminutter i Framohallen. FyllingenBergen på sin side tok sin femte strake seier og er for alvor med i kampen om topplasseringer. Laget har nå vunnet syv av de åtte siste seriekampene.

FyllingenBergen tok kommandoen fra start med sitt 7 mot 6 spill. Men det var kanskje vel så mye kontringsspillet som var nøkkelen de første 20 minuttene. Etablert ble det tatt mange svake beslutninger som åpnet opp for enkle DHK scoringer i motsatt ende. Lagene gikk til hvile på stillingen 14-14 i en jevn omgang.

Etter pause overtok Drammen initiativet i oppgjøret. Vi ble hengende etter og det så stygt med tre mål bak og 10 minutter igjen. Men som sist mot Runar Sandefjord ga ikke FyllingenBergen opp og snudde kampen mot slutten. Kasper Gudnitz satte inn det siste målet på straffe etter å ha selv blitt taklet. Tord Vårdal sto som en vegg på slutten og tok også den siste avgjørende ballen. Han ble svært avgjørende for at poengene ble værende igjen i Bergen.

Andreas Gjeitrem gjorde som sist mot Runar, la om til 6 mot 6 på slutten av vant kampen.

– Det er sterkt å vinne på en dag da vårt 7/6 spill ikke er bra. Vi får 4 mot 3 situasjoner på halve banen hver gang, men vi lykkes ikke å omsette det gode overtallet slik vi burde. I stedet serverer vi dem enkle mål i tomt bur. Da er det ekstra gledelig at vi nok en gang kan legge om å snu kampbildet, slik som mot Runar sist.

Nå er laget for alvor med i kampen om medaljene som har vært sesongens store mål.

– Vi står foran en spennende avslutning og allerede på onsdag skal vi ut i en svært vanskelig bortekamp mot Halden. Det er ingen lette kamper nå, men omvendt har vi fått inn masse selvtillit i laget. Vi er blitt vant til å vinne jevne kamper, det er en styrke for oss.

Faktisk er det slik at av de 12 kampene FyllingenBergen har vunnet i år er halvparten av dem vunnet med ett mål. Ingen skal si at ikke denne gjengen byr på underholdning på høyt nivå. En av kampene er vunnet med to måls margin, denne evnen til å vinne jevne kamper må gjerne være med inn i sluttspillet.

Nå rettes alt fokuset inn mot bortekampen mot Halden. Og folkens, om halvannen uke kommer Elverum til Framohallen….

Boris Resosvky (bildet ) leverte sin beste kamp i gult og blått, han ble vår topscorer med seks mål i kampen.