Åpnet med seier – Bergen
Foto: ToveLise Mossestad

Åpnet med seier

FyllingenBergen gjorde jobben og åpnet kvartfinaleserien med seier 35-34 i en dramatisk kamp på bortebane mot Runar Sandefjord.

Men seieren ble ikke av det enkle slaget. Starten av kampen var fryktelig og spesielt forsvarsspillet var under kritikk. Med store avstander og mye usikkerhet spilte vertene seg gjennom på åpne sjanser gang på gang. Runar seilte mer og mer i fra i målprotokollen og ledet hele 18-10 på det meste. Heldigvis fikk vi avsluttet omgangen på en god måte, noe som gjorde at man følte det var mulig å komme tilbake etter hvilen. Føringen til hjemmelaget var på 19-14 i pausen.

Etter pause var vi vitne til en snuoperasjon av de sjeldne. Et helt fantastisk effektivt 7/6 spill der vi laget 18 mål på de første 20 angrepene gjorde at kampen var snudd helt på hodet. Vi fikk bedre fatt bakover i en mer kompakt 6:0 variant, der spillerne fikk mer og mer tro på at dette var mulig. Allerede midtveis i omgangen var vi forbi og fikk i tillegg en føring på fire mål på det meste. Men kampen var selvsagt ikke over. På slutten kom Runar tilbake og det ble noen dramatiske sekunder på tampen. Heldigvis holdt vi unna og kunne feire en svært viktig seier.

For FyllingenBergen var Mario Matic avgjørende offensivt der han stort sett fra sist på ballen eller assisterte opp resten. I tillegg var det gledelig å se Inge Aas Eriksen (bildet) med en ny god kamp. Stordabuen virker å bli bedre og bedre om dagen. Men etter hvilen var stort sett alle feilfrie i det offensive spillet og begge våre linjespillere var mye involvert.

Nå gjelder det å nullstille frem til onsdagens returkamp. Der kan vi med seier sikre oss en billett til semifinalen. Skulle Runar Sandefjord slå tilbake blir den en tredje avgjørende kamp i Sandefjord.

Så nå gjelder det å sikre deg din billett til en forrykende kamp i Framohallen på onsdag. Den kan du kjøpe her:

https://fyllingenbergen.ticketco.events/no/en/e/fyllingenbergen_runar_sandefjord