– Vi har muligheter – Bergen

– Vi har muligheter

Fredrik Ruud (bildet) kjenner vår motstander godt fra tiden sin i Elverum. Nå er han klar for å stikke kjepper i hjulene for klubben som har betydd mye for hans trenergjerning.

Trønderen kom som ung trenerspire til Elverum. I hele seks sesonger var han involvert i spillerutviklingen i klubben, men også en periode rundt elitelaget.

 – Elverum har selvsagt betydd mye for meg og min utvikling som trener. Jeg følte meg uovervinnelig når jeg kom dit 22 år gammel og tenkte at jeg kunne håndtere alt som trener. Det stemte jo ikke, men etter seks sesonger med mye god kunnskap rundt meg og ikke minst mange ivrige og flinke støttespillere, så hadde jeg opparbeidet en god bank med erfaringer når jeg tok steget ut av skogen og inn i den store verden. Men det var gamle Elverum jeg har sterkest følelser for, for det nye Elverum fikk jeg ikke oppleve så mye av, innleder Ruud. 

Nå står han foran en tøff oppgave med å sende Elverum ut av sluttspillet for første gang på mange år.

Vi står i en semifinale og tror selvsagt på at vi kan overvinne dem gjennom en lang semifinaleserie. Elverum er knepne favoritter, men vi har elementer i spillet som er vanskelig å forberede seg på for et taktisk Elverum. Dette er faktorer som gjør at hver kamp lever sitt eget liv, kanskje i større grad enn ellers, og dette kan være spennende å følge med på i en serie med best av fem kamper. Begge lag har garantert tenkt ut og trent på mange ulike scenario og det laget som kommer i førersetet har en fordel med at det andre laget tidligere må ut med sine varianter. Det vil være en enorm fordel å få overtaket i semifinalen med seier allerede onsdag, men det tapende laget vil da sette alle kluter til for å utligne allerede på søndag. Og selv om vi håper å avgjøre med 3-0, så tror jeg vi vil ha en fordel om det skule gå til hele fem kamper. Men da trenger vi entusiasmen på hjemmebane, for da skal vi sørge for å gi publikum betaling i form av å krige til oss en seier i en av kampene på bortebane, fortsetter Fredrik. 

Troppen reiser fulltallig og er klar for det som møter dem i Terningen Arena.

 – Vi har trent bra og synes vi har fått gjort alle de forberedelser som er mulig på forhånd. Hele troppen er skadefri og vi føler vi har mange strenger å spille på inn i det første oppgjøret. Elverum har definitivt det største presset på seg i den første kampen, så får tiden viste om vi har nok kvalitet til å presse dem gjennom hele kampen, avslutter Ruud. 

Husk at dere ser kampen på BA´s plattform fra kl 18:30 onsdag kveld.