Tøff åpningskamp – Bergen

Tøff åpningskamp

FyllingenBergen var sjanseløse i det første oppgjøret i best av fem serien mot Elverum i Terningen Arena onsdag kveld.

Kampen var jevn frem til 4-4, men derfra takket vertene for følge og gikk rett til 9-4. Siden var det aldri noen tvil om hvem som skulle ta første stikk i best av fem serien. Elverum førte kampen stort sett med ti mål eller mer resten av oppgjøret. Det var lite som fungerte for FyllingenBergen i begge ender av banen og mot et solid hjemmelag fikk det store konsekvenser.

Laget har allerede vendt tankene mot returkampen som spilles i Framhallen søndag kveld.

 – Heldigvis har det ingenting å si om vi taper med ett eller som i dette tilfelle 13 mål. For oss handler det om å levere en helt annen prestasjon når vi kommer på hjemmebane. En seier der vil gi oss tro på at det er mulig å komme tilbake. Vi må erkjenne at vi ble utspilt i den første kampen, likevel føler vi ikke motløshet med tanke på å vende på tingene til det neste oppgjøret, sier Andreas Gjeitrem. 

Treneren tenker først og fremst på to ting som må bli bedre til returkampen.

 – Bakover er vi ikke med i det hele tatt. De få gangene vi klarer å stå fornuftig taper vi en enkel duell som gjør at vi får baklengsmål uansett. Aggressiviteten må opp flere hakk defensivt om vi skal ha mulighet. Vi er forberedt på at vi må lage mye mål fremme for å vinne disse kampene, men vi må samtidig begrense antall mål bakover på søndag, fortsetter Gjeitrem.

Offensivt finnes det også klare ting som må endres til den neste kampen.

 – Vi må bli langt mer direkte i vårt offensive spill. Vi har mange gode situasjoner som vi ikke tar, i stedet er vi passive og lager flere unødvendige feil som vi blir hardt straffet for. Der håper og tror jeg vi skal være langt hvassere i det neste oppgjøret. Det hadde vært verre hvis vi sto og stanget uten å ha noen løsninger, men det handler i stor grad om å forvalte de mulighetene vi har på en bedre måte. 

Til sist vil han se en helt annen utgave av laget til helgen.

 – Det må inn en helt annen galskap i hele gruppen. Folk rundt oss tenker sikkert at dette er kjørt, men vi har ikke til hensikt å legge oss ned. Vi skal tro steinhardt på det for å spille våres sjanse hele veien ut. Elverum er sikkert komfortable nå, men over så mange kamper er det mulig å snu forutsetningene. Det tenker vi å gjøre noe med allerede på søndag. Vi håper også at det bergenske publikummet gir oss en sjanse til, da kan det bli en helt annen aften på søndag kveld, oppfordrer Gjeitrem. 

Den neste kampen spilles altså førstkommende søndag kl 20:15 i Framohallen.