Ruudaldos – 13th edition – Bergen

Ruudaldos – 13th edition

Fredrik Ruud har ett eneste ønske i ukens utgave av "Ruudaldos". Her kan du lese hva det handler om..

Tallet er 1655!

Og hva betyr dette tallet? Det er et målpunkt. Dog tviler jeg på at det er høyden på noen av de syv fjell. Og tilsammen rager nok fjellene betydelig høyere. Det kunne kanskje vært antallet cruiseanløp til den vakre byen mellom fjellene. Men det er vel neppe landstrøm nok til det. Eller så kunne det kanskje vært antallet kroner brukt for å ta seg fra a til b i Bergen en mandag mellom kl 7 og 9. Eller kanskje tiden det tar med bybanen fra downtown til Flesland. Det kunne sikkert vært alt dette, men det er det faktisk ikke. Tallet er et antall. Det er antallet publikummere. Det antallet som var tilstede i Terningen Arena når Elverum slo vårt elskede FyllingenBergen torsdag kveld. Det er dette tallet vi nå skal slå. Og vi skal slå det av to grunner; 1. Vi skal vinne den interne tribunekampen med Elverum, men mest av alt skal vi 2. Hjelpe gutta fra dalen å ta hjem seieren og utligne til 2-2 i semifinaleserien mot Elverum. Samtidig trenger gutta alt overskuddet de kan få når de etter den seieren skal slå de regjerende mesterne i Terningen på torsdag. For nå er det kniven på strupen. Det er vinn eller forsvinn. Det er følelser. Og det er felleskap. For det var som Andreas uttalte i et intervju med elverums nettside; «Det er laget som betyr noe. Og laget består av 18 spillere, et rekruttlag, en breddeklubb, to trenere, én oppmann, én fysisk trener, tre medisinsk, én daglig leder, én arrangementssjef, et styre, mange frivillige og tusenvis av supportere.» Nå skal vi samle alle til en nervepirrende festaften i Framohallen mandag kveld. Da trenger vi absolutt #heleBergen.