Veddemål til besvær – Bergen

Veddemål til besvær

Lørdag løper trener Andreas Gjeitrem sammen med resten av laget runde på runde rundt Lille Lungårdsvann. Her kan du lese mer om hvorfor.

Dersom du har planer om å legge turen til Bergen sentrum lørdag ettermiddag vil du trolig ikke gå glipp av dette. Vi må tilbake til en august dag i 2018, kick off til eliteserien var akkurat gjennomført. De to Tertnes VGS kollegaene, Tertnestrener Tore Johannessen og vår trener Andreas Gjeitrem, hadde begge vært offensive i sine uttalelser om den kommende sesongen. Dette brygget opp til en duell om å bli best i byen. En mandagsmorgen i den nedslitte Åstveithallen skjedde altså veddemålet, det veddemålet som man aldri må ta.

Den «eplekjekke», «topptrente» og «atletisiske» Johannessen ville vedde om hvem som kom høyest på tabellen av FyllingenBergen og Tertnes. Den «dumdristige», «utrente» og «gambleren Gjeitrem klarte selvsagt ikke styre unna. Han hadde sånn tro på guttene sine at ingenting var stort nok for ett slikt veddemål.

Atleten fikk bestemme straff, han ville at taperlaget skulle løpe Bergen City Maraton. Eller hvertfall halvmaraton. Da måtte den mindre atletiske treneren sitte foten ned og forklare at det var sluttspill i denne perioden. Så halvmaraton kunne det bli, men da måtte det bli etter sesong. Sesongen er nå over, for leeeenge siden. Faktisk så lenge siden at vi er i gang med å trene til ny sesong, det er dermed ingen vei unna lengre.

Så nå da, midt i oppkjøringsperioden har altså Tertnesjentene klargjort for at vi skal løpe. De er snille jenter, men her har de vært ondskapsfull. De kunne latt oss løpe ett sted hvor færrest mulig så oss. Noen ville vært tjent med dette.

Lørdag 15:00 starter vi på 36,5 runder rundt Lille Lungårdsvann. Vi snakker byens kjerne, indre sirkel. 36,5 runder.

Andreas Gjeitrem forklarer selv hvordan følelsen før lørdagens tapte veddemål skal gjøres opp.

 – Det eneste 36,5 har vært for meg tidligere er kroppstemperatur. Nå er jeg usikker på om jeg vil høre 36,5 noensinne igjen. Så midt blant turister, barnevogner og uredde byfugler skal jeg sammen med laget løpe slalåm. Jeg skal forøvrig selvsagt ned å kontrollmåle løypen i forkant, 36,5 runder høres altfor mye ut. Hvor underholdene dette blir vet jeg ikke, men jeg tror tertnesjentene stiller. Det er jeg ganske sikker på, sier en bekymret Gjeitrem.

Hvor lenge har du forberedt deg til denne oppgaven da, Andreas?

Jeg er ikke medisinsk godkjent, for å si det sånn. Det er en stund siden jeg hadde knær som virket til løping. Så jeg kan love alle at det er meget begrenset med forberedelser til denne aktiviteten. Men jeg skal love alle at jeg skal gjøre alt jeg kan for å registrere flest mulig runder rundt det vannet, fortsetter Andreas.

Han forklarer videre at han og laget vil løpe for en god sak lørdag ettermiddag.

 – I løpet av høsten 2018 mistet en av våre gutter, faren sin. En far som alltid var å se i Framohallen, en far som flere av oss kjente. Det var derfor enormt sterkt å være leder for en gjeng som uten å nøle ville stå samlet i denne sorgen. Hele laget barberte håret for å markere sin støtteEn støtte som jeg tror betydde mye, en støtte som viser noe om fellesskapet. Nå ønsker vi å bruke dette løpet til å prøve å bidra til denne saken på ny.

 – Denne gangen ønsker vi å samle inn penger, så alle som vil bidra gjør det. Jeg selv skal betale 100 kr for hver runde jeg ikke klarer å gjennomføre. Men jeg vil gjerne gi tilbake mest mulig, så for at min motivasjon ikke skal være å droppe fortest mulig ut vil jeg gjerne samle inn penger for hver runde jeg klarer å løpe. Dette vil jeg komme tilbake til som en personlig greie. Vi løper for kreftforeningen, til kampen for forskning på kreft, avslutter en kampklar Gjeitrem. 

Så enten du vil se oss live eller du sitter hjemme, så vær med å bidra. Så skal vi løpe så godt vi kan lørdag ettermiddag. På linken under finner du mer informasjon rundt tiltaket.

https://innsamling.kreftforeningen.no/kfarbeid/5-11402?v=20190619090940&justEdited=true&justCreated=true&fbclid=IwAR1qLbdC0Y98Z3s_uUdZgjsAvIq1-gvB6q5iyAkd189JNCnGpUPvjGC9ujc