Kjetil Åndal til FyllingenBergen – Bergen

Kjetil Åndal til FyllingenBergen

ØIF Arendals talentfulle venstre- og midtback Kjetil Åndal skal spille kommende sesong(er) med hjemmebane i Bergen.

ØIF Arendal og FyllingenBergen har inngått avtale om utlån av Kjetil Åndal. Avtalen er en 2-års avtale hvor begge klubbene og spilleren selv, ensidig, kan om noen ønsker, si opp avtalen allerede etter en sesong.

– Kjetil Åndal har visst en fantastisk utvikling den senere tid. Han har tatt virkelig store steg siste sesong. FylllingenBergen får en svært solid eliteseriespiller.

– Konkurransesituasjon på venstre- og midtback er svært sterk i ØIF Arendal om dagen. Denne konkurransesituasjon gjør at Åndal ikke får den spillererfaringen på det nivået han trenger for å utvikle sitt talent.

ØIF Arendal mener at Kjetil Åndal er et stort talent. Og i det vi har to år igjen på kontrakten med han, var det ikke aktuelt med en endelig overgang.

Marinko Kurtovic, hovedtrener ØIF Arendal

Det er ØIF Arendals hovedtrener Marinko Kurtovic som uttaler dette. 

– Når vi heller ikke har et eget lag i 1. divisjon i Arendal, var vi nødt til å finne andre og bedre alternativer til Kjetil.

Stor konkurranse om Åndal

– Når vi og Kjetil var enige om at det vær nødvendig med bedre spillererfaring enn ØIF Arendal kunne tilby kommende sesong(er), var det ikke vanskelig å finne noen klubber.

– Det har vært 5-6 klubber fra både eliteserien og 1. divisjon som har ønsket Kjetil Åndals tjenester. Så Kjetil har selv velgt hvor han ønsker å fortsette sin karriere.

– FyllingenBergen er en ambisiøs klubb. Med svært dyktige trenere og gode rammebetingelser for herrehåndball. Når Fyllingen ønsket å inngå avtale, var valget enkelt sier hovedpersonen selv, Kjetil Åndal.

– Jeg har i utgangspunktet to sesonger igjen med ØIF Arendal. Dersom vi etter første sesongen blir enige både FyllingenBergen, ØIF Arendal og jeg om at jeg skal spille begge de to neste sesongene i Bergen, har ØIF Arendal opsjon på å forlenge avtalen jeg har med klubben ytterligere en sesong. 

Avgjørelsen om det blir ett eller to års utleie skal tas innen 31. mars neste år.

Kontaktperson:
ØIF Arendal: Marinko Kurtovic telefon 962 29 622
FyllingenBergen: Vidar Gjesdal telefon 930 92 277
Kjetil Åndal 936 70 810