Før kampen: Drammen (h) – Bergen
Foto: ToveLise Mossestad

Før kampen: Drammen (h)

REMA 1000-ligaen, 1. serierunde!

Motstander: Drammen (h)
Sted: Framohallen
Dag: Lørdag
Kampstart: 18:15
TV: TV2 Sport 2
Dommere: Jo-Are Johannessen & Tom Larsen
Delegat: Dagfinn Villanger

PS! Gratis inngang for alle (husk og last ned vår nye app på app store el google play)

Tidligere møter mellom lagene på hjemmebane:

18/19  FyllingenBergen – Drammen 28-27
17/18  FyllingenBergen – Drammen 30-28
16/17  FyllingenBergen – Drammen 29-26
15/16  FyllingenBergen – Drammen 25-20
14/15  FyllingenBergen – Drammen 29-22
13/14  FyllingenBergen – Drammen 32-23
12/13 FyllingenBergen – Drammen 31-29
11/12 FyllingenBergen – Drammen 30-26

GIGANTOPPGJØR I SERIEÅPNINGEN!

Du verden som vi gleder oss, på lørdag skal vi endelig kjempe om poeng i Framohallen igjen. REMA 1000-ligaen er det nye navnet på ligaen som virker sterkere enn på lang tid. Det er mange klubber som er i rivende utvikling og interessen rundt kampene er økende mange steder. Drammen er et av lagene som virkelig bruker mye ressurser i den kommende sesongen. 

Det blir samtidig den tredje TV2 sendte hjemmekampen vår på rad, det er også svært gledelig for oss. Drammen kommer med kanskje det mest profilerte laget i Norge siden de selv hentet hjem blant annet Glenn Solberg og Frode Hagen. Nå er det Espen Lie Hansen, Joakim Hykkerud, Gøran Sørheim som er «stjernene», ledet av den tidligere landslagsspilleren, Kristian Kjelling. De er av mange tippet til å kjempe sammen med Elverum om å vinne ligaen. Så på lørdag blir det garantert fartsfylt og underholdende i Framohallen. Kan vi så hamle opp med dette laget til helgen? Det tror vi så absolutt at vi kan. De blir favoritter, men på hjemmebane vet vi at det er vanskelig å ta oss. Men full hall skal vi presse drammenserne til døren.

Andreas Gjeitrem er som vanlig optimist før alvoret tar til, selv om han venter en sterk motstander i serieåpningen.

«Vi møter DHK som er spådd av trenere og eksperter som gullfavoritter. Espen Lie Hansen vender hjem etter mange år i store europeiske klubber. Rasmus Bech, målvakten som har stengt buret for Halden de siste sesongene skal nå jakte medaljer i kebab-hovedstaden. Trener Kristian Kjelling henter tidligere Aalborg- og lagkompis Rasmus Meinby på høyrebacken. Med disse signeringene viser DHK at de har både økonomiske muskler og viljen til å bygge lag rundt profiler. Det prøvde de for noe år siden, da med avdankede og halvmotiverte spillere. Nå er prosjektet av en annen karakter, med spillere i sin beste alder og tempo som sitt sterkeste våpen. Viktig for norsk håndball med denne type profiler i den nye REMA 1000-ligaen»

Han forteller videre hva som blir viktig for oss i kampen.

«I lørdagens kamp vil vi se et DHK lag som kommer med stor fart og prøver å drive opp denne fasen av spillet. Vi må sørge for at vi får kvalifiserte avslutninger og at vi kommer oss hjem til vårt etablerte forsvar. I år vil publikum få se at vi har fått flere duellsterke bakspillere inn i troppen, både Sindre Aho og Kjetil Åndal er meget sterke i sitt duellspill. Det blir en avgjørende faktor at relasjonene våre sitter, da skal vi gjøre det ekstremt vanskelig for DHK i Bergen. Kom i Framohallen og ta vell i mot våre nye signeringer, så skal vi kjempe hele veien. Vi har alltid god tro på seier i vår lekegrind og gleder oss vanvittig til lørdagens kamp».

FyllingenBergen har forøvrig slått Drammen åtte ganger på rad hjemme i seriesammenheng. Vi må faktisk tilbake til 2011 sist Drammen vant i Bergen. Disse to lagene er forøvrig også de to i REMA 1000-ligaen som har vært lengst sammenhengende i vår øverste divisjon.

Husk at på lørdag er din tilstedeværelse ekstra viktig for oss. Ta gjerne med dere noen «nye» publikummere til gratiskampen, vi ønsker stinn brakke i hallen og samme magiske stemning som i sluttspillet sist sesong!