Historisk NM-finale – Bergen

Historisk NM-finale

Bergen har ikke vært bortskjemt med edelt metall når det gjelder Jr-NM opp gjennom tidene. Faktisk er det Fyllingen som har tatt det siste NM-gullet, den gang var det riktignok NM i G18.

Vi må helt tilbake til 1987 for å finne det siste gullet som har kommet hjem til Bergen. Den gang ble altså NM spilt i G18 og laget som ble ledet av Herman Steensæth besto av flere spillere som seinere ble bærebjelker i Fyllingen sin satsing mot eliteserien.

Det er med andre ord på høy tid med en ny generasjon som skal danne grobunn i flere kommende toppspillere i FyllingenBergen. Dagens gjeng er i hovedsak spillere født i 1999 som allerede mange av dem har god erfaring fra spill i eliteserien. Samtidig er laget supplert med en svært spennende 2002-årgang, der også flere av dem har vært i kamptropp i eliteserien.

FyllingenBergen har en gang tidligere vært med i G20 finalen. I 2010 tapte laget mot Falk i en jevn finale. Nå håper vi det endelig skal lykkes å ta hjem et juniorgull på guttesiden. Dagens lag har definitivt forutsetninger for å kunne gjøre nettopp det.

Motstander Follo har tidligere vært i en NM-finale. Det skjedde i 2008 da laget vant en dramatisk finale 34-33 mot Stavanger.

Så her er det bare å glede seg til kampen. Skal det endelig lykkes Bergen å ta hjem et etterlengtet NM-gull på juniorsiden?

Husk kampstart kl 12:00 på TV2 Sport.