@tletens trickskudd – Bergen

@tletens trickskudd

EM er over, og for en fest det ble. De norske landslagsguttene skapte håndballfeber i hele landet.  Til og med sindige trøndere gikk mann av huse for å se dem spille.

Det fikk flere håndballpersonligheter i Bergen til å gå ut i sosiale medier og be om fortgang i planene om å en skikkelig storhall i Bergen. For hvis trønderne kan lage håndballfest, så er det ingenting sammenlignet med hva vi bergensere kan få til.

Derfor kom det som et lite sjokk da Norsk Topphåndball sendte ut pressemelding og kunne fortelle at det er stor vekst i tilskuertallene i hele håndball-Norge, utenom i Bergen!!!! Alle tre toppserielagene i Bergen har nedgang i publikumoppmøtet denne sesongen. 

Bergen er altså byen der folk IKKE går på håndballkamp. Det kan vi ikke ha hengende på oss. Nå må noe gjøres. Nå har vi en halv sesong på oss til å rette opp inntrykket. Vi kan ikke be om å bli tatt på alvor som arrangør av landskamper når vi ikke klarer å stille opp for de lokale lagene en gang. It’s time for dugnad!

Lørdag kastes Rema 1000-ligaen i gang igjen i Framohallen. Da kommer Follo på besøk. En svært viktig kamp for de gule og blå. Seier der vil bety seks poeng ned til nedrykksstreken. Joda, FyllingenBergen skal se oppover, men historien har vist flere ganger at dersom en ikke tar nedrykksspøkelset på alvor, så er det over deg før en innser at det er en reell fare. Derfor skal Follo sendes hjem uten poeng. Da trenger Fyllingen-guttene støtte fra tribunen. Det er en ypperlig mulighet til å starte jobben med å snu tilskuertallene i Bergen.

Ole Erevik kastet i gang en skikkelig debatt da han under EM gikk hardt ut mot hjemmepublikum i Trondheim. Han oppfordret til buing på Norges motstandere og mer høylydt støtte. Han møtte mye motbør rundt omkring, men fikk det akkurat som han ville. Det ble piping og buing mot både Frankrike og Portugal, og det ble en fantastisk stemning og ramme i Trondheim Spektrum.

Hvorfor kan man ikke få til det samme i Framohallen? Vi bergensere er ikke kjent for å være de mest beskjedne og dannede menneskene på jord. En ekte bergenser skal være høylydt og brautende. Vel, dem er det ikke mange av på tribunene i Framohallen. Det er vel først de ti siste minuttene når FyllingenBergen har storspilt at det blir stemning i hallen. Og da går alle hjem med en følelse av å ha hatt det gøy.

Jeg skal ikke oppfordre til buing. Det er visst ikke sosialt akseptert. Men kom i hallen og la Follo kjenne at de er på bortebane. La det bli skikkelig liv og hjelp FyllingenBergen i kampen om en sluttspillplass. Det blir ikke bare kjekkere for spillerne. Det blir gøyere for deg også.

Let’s make håndball-Bergen great again!