– Kampen om sluttspillet – Bergen

– Kampen om sluttspillet

FyllingenBergen har kun tapt en av de siste fem kampene. Det har sendt laget fra nedrykksplass og inn i kampen om de siste sluttspillbillettene. På søndag spilles en meget viktig kamp for å ta seg inn i topp 8.

REMA 1000-ligaen, 18. serierunde!

Motstander: Halden TH (h)
Sted: Framohallen
Dato: Søndag 23. februar
Tid: 15:00
TV: www.ba.no/norgessporten
Dommere: Eskil Braseth & Leif Andre Sundet
Delegat: Conrad Ravnanger
Kampsponsor: Metis

Tidligere seriemøter mellom lagene på vår hjemmebane:

18/19  FyllingenBergen – Halden 28-27
17/18  FyllingenBergen – Halden 32-28
16/17  FyllingenBergen – Halden 25-21
15/16  FyllingenBergen – Halden 26-20
14/15  FyllingenBergen – Halden 31-20

VIKTIG HJEMMEKAMP!

Serien går for alvor inn i den avgjørende fasen. Fram til vår siste hjemmekamp mot Elverum 15. mars skal det spilles fire meget viktige oppgjør som kan gi oss alt fra nedrykk til sikker plass i sluttspillet. Søndagens motstander innehar akkurat nå den siste sluttspillplassen på bedre innbyrdes oppgjør enn oss. Forskjellen på seier og tap i dette oppgjøret kan godt være det som avgjør nettopp om vi skal få oppleve nok et spennende sluttspill. To poeng vil også langt på vei sikre oss mot trusselen bakfra, som har vært reell gjennom det meste av sesongen. Så betydningen og spenningen rundt søndagens kamp er akkurat slik det skal være i en tett og tøff liga som REMA 1000-ligaen har utviklet seg til å bli. 

Halden på hjemmebane har vi faktisk aldri tapt for i seriesammenheng siden laget fra grensebyen rykket opp i 2014. Laget trenes av den gamle landslagslegenden Jan Thomas Lauritzen. Han rår over en tropp som spiller ganske fysisk tøff håndball. Laget imponerte siste helg da de tok seg til kvartfinalen i Challenge Cup etter å ha vunnet den avgjørende bortekampen mot russiske St. Petersburg. I bortekampen tapte vi 29-26 i en kamp der vi bommet ekstremt mangeåpne sjanser mot deres solide målvakt, Bertram Obling. Det må rettes opp om vi skal ta de to poengene på søndag.

For vår egen del ble det en fantastisk opptur på bortebane mot Kolstad. Etter en mindre bra prestasjon mot Arendal var det sterkt å vinne mot trønderne som kun hadde tapt en hjemmekamp denne sesongen. Det var samtidig bra å få både Inge Aas Eriksen og Fredrik Mossestad tilbake fra sine skadefravær. Det ga oss definitivt mer fysikk tilbake i laget. Det blir helt klart viktig til helgens oppgjør.  Det er også gledelig at vi går inn i sluttfasen med en tropp som er mer eller mindre skadefri. Andreas Ungesson var borte sist med en kneskade, men håpet er at han skal også skal være disponibel til søndagens kamp.

Forutsetningene er klare, her trengs det full mobilisering på både bane og tribune. Vi gleder oss til kamper som betyr noe ekstra og håper du tar turen til Framohallen på søndag.