Weidemann legger opp – Bergen

Weidemann legger opp

Det er dessverre ingen aprilspøk, Jacob Weidemann har bestemt seg for å legge skoene sine på hyllen i en alder av 20 år. Den sympatiske Nøtterøy-gutten vil i tiden fremover prioritere jusstudier.

Jacob kom til FyllingenBergen fra Nøtterøy i 2018. Den første sesongen lovet veldig bra i oppkjøringen før en alvorlig skulderskade gjorde at operasjon ble et faktum. Han var først tilbake mot slutten av sesongen og gjorde et bra sluttspill i sin første sesong for klubben. Årets sesong startet også med en skade i oppkjøringen. Denne gangen var det en hodeskade som satte 20-åringen ut av spill i flere uker. Han var likevel tilbake tidlig i sesongen og endte med 19 kamper og 63 mål.

Han forklarer her årsaken til at håndballkarrieren nå legges på hyllen, ett år før kontraktperioden opprinnelig gikk ut.

– Håndball har vært en stor del av livet mitt i mange år, og jeg er privilegert som har fått oppleve så mye på håndballbanen som det jeg har gjort. Det er imidlertid slik at alt har en ende. De siste par månedene har vært tøffe. Jeg har gått mye frem og tilbake med meg selv, men til slutt landet på at jeg må gjøre det som er riktig for meg.

Han forteller at det har vært dialog med FyllingenBergen en periode før beslutningen ble endelig.

– I samråd med klubben har jeg besluttet å avslutte kontraktsforholdet mitt. Jeg har alltid hatt den tilnærmingen til håndballen, så vel som alt annet jeg foretar meg, at man aldri skal gjøre noe halvveis. Den siste tiden har jeg merket en manglende motivasjon til å drive videre satsing. Studiene har etter hvert vokst fram som det jeg ønsker å prioritere. Erkjennelsen av at det har førsteprioritet, kombinert med manglende motivasjon og hyppige skadeavbrekk, er årsaken til at jeg nå velger å gi meg.

Weidemann ser likevel tilbake på en veldig flott periode i klubben

Jeg ser tilbake på to fantastiske år i FyllingenBergen. Det har vært utallige gode idrettsøyeblikk. Mitt personlige høydepunkt er seieren mot Elverum i fjorårets sluttspill, foran et fullsatt Framo! Videre vil jeg rette en stor takk til alle menneskene i og rundt klubben. Dere gjør en fantastisk god jobb! Sist, men ikke minst, må jeg takke laget – det har vært en ære. Jeg har uten tvil fått venner for livet. Lykke til videre! Flames 🔥, avslutter Weidemann

Fredrik Ruud har hatt mye av dialogen med Jacob gjennom denne prosessen.

– Selvsagt er dette en trist nyhet for oss som klubb. Jacob har et stort potensiale som vi gjerne skulle ønske oss at vi kunne fått glede av i mange sesonger videre. Jeg har hatt dialog med han over lengre tid om denne beslutningen og det har vært en lærerik prosess også for meg.

Han er imidlertid klar på hva som er viktigst oppe i denne saken.

Det personlige aspektet er selvsagt viktigere enn klubben når det gjelder denne avgjørelsen. Det var aldri et tema at vi skulle tvinge frem en sesong til hos Jacob når han ikke kjente seg 100 % klar. Dette er en gutt som ikke gjør noe halvveis og denne avgjørelsen har vi tatt sammen.

Han håper å se Jacob tilbake i Framohallen når kampene kommer i gang igjen, denne gangen på tribunen.

– Vi håper Jacob følger med oss videre og han vil alltid være velkommen i Framohallen. Vi har kjent til beslutningen en tid nå og jakten på hans erstatter pågår for fullt, avslutter Ruud.