Oftedal til FyllingenBergen – Bergen

Oftedal til FyllingenBergen

Herman Bredal Oftedal er klar for FyllingenBergen. Unggutten kommer seinest fra Lillestrøm og har skrevet under på en 2-årig kontrakt.

Fakta:
Navn: Herman Bredal Oftedal
Alder: 19 år
Posisjon: Bakspiller
Tidligere klubber: Frogner, Nit/Hak, Lillestrøm

Herman er bror til en av verdens beste kvinnelige håndballspillere, nemlig Stine Bredal Oftedal. Han er ikke ulik sin søster i spillestil og er en gutt vi har stor tro på i fremtiden.

Herman Bredal Oftedal er mer enn klar for å ta på seg den gule trøyen.

– Jeg gleder meg skikkelig til å flytte og komme i gang i Bergen. Jeg har valgt FyllingenBergen fordi jeg tror det vil være et optimalt sted å utvikle meg videre innenfor håndball og det helt riktige steget for meg akkurat nå. Samtidig som at jeg kombinert dette med studie som også er viktig for meg.

Han forventer seg mye når han kommer på plass i Bergen

– Jeg forventer at jeg kommer til et tøft miljø der det er høye forventninger innenfor prestasjon og fokus, men samtidig vanvittig mye å lære. Jeg har klare forventninger om at dette skal bli de to beste og mest spennende årene i mitt håndball-liv så langt, avslutter Oftedal.

Fredrik Ruud ser på Oftedal som en spiller for fremtiden:

– Herman er en spiller vi har fulgt med en periode. Han er allerede på et bra nivå, men er en spiller vi tror vi kan utvikle til å ta nye steg i vårt miljø. Han har mange av de kvalitetene vi ser etter. Han har en sterk dedikasjon, treningsvilje og tydelige ambisjoner. Det er ting vi ser etter i våre nye spillere og Herman kommer til å bringe inn mye av dette. Han ruver ikke høyest på banen, men har tatt konsekvensen av dette og utviklet en god fysikk. Han har vist at at han har god spillforståelse og jeg gleder meg til å samarbeide med han i årene fremover, sier Fredrik Ruud.

Bredal Oftedal har signert en avtale som binder han til klubben til 2022.